دوم. توسفت

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن جلد 1
اوّل. میدراش هاى هلاخایىد) منابع مکتوب شریعت در دوران پس از تلمود

توسفتا (در لغت: «اضافى»، «ضمیمه») مجموعه اى از باریتاهاى عالمان عصر میشنا (تنّائیم) است. توسفتا مانند میشنا شش بخش (به همان نام ها) دارد. هر بخش آن نیز مانند بخش هاى میشنا به رساله ها و رساله ها به فصل ها و فصل ها به هلاخاها (به همان شکل و ترتیب و نام هاى میشنا) تقسیم مى شود. هر رساله میشنا یک رساله مشابه در توسفتا هم دارد (به جز استثناهاى اندکى). بااین همه، توسفتا تقریباً چهار برابر میشناست.

بین باریتاهاى توسفتا و هلاخاهاى میشنا یکى از این پنج رابطه را مى توان تصویر کرد: 1. باریتاهاى توسفتا کاملا موازى و مشابه هلاخاهاى میشنا هستند; 2. باریتاها مشابه و موازى هلاخاها هستند، اما فقط تا حدى در سبک و اصطلاحات متفاوت اند; 3. باریتاها کاملا وابسته به هلاخاها هستند اما داده ها و موضوعات جدیدى را مى افزایند;
4. باریتاها حاوى موضوعات جدیدى اند که با موضوعات بحث شده در هلاخاها مرتبط اند;
5 . باریتاها حاوى مباحث کاملا جدید و درباره موضوعات و عناوینى اند که در میشنا از آنها بحث نشده یا صرفاً به طور غیرمستقیم به آنها اشاره شده است.

توسفتا مانند میشنا در اصل یک مجموعه هلاخایى است و اگاداهاى (مباحث غیر شریعتى) آن کم است.(1) درباره توسفتا، نویسندگان آن، زمان دقیق تدوین آن، و ربط و نسبت آن با میشنا و دیگر مجموعه هاى هلاخا حرف و حدیث فراوان است که جاى طرح آن در این مختصر نیست.


1. M.D.H., Midreshei Halakhah, EJ., v. 11, p. 1521-3.
 

اوّل. میدراش هاى هلاخایىد) منابع مکتوب شریعت در دوران پس از تلمود
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma