د) هماهنگ ساختن اسلام با نیازهاى واقعى زمان

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن جلد 1
ج) تسهیل در معیشتهـ ) رفع عسر و حرج

یکى از مسائل نوپیدا، جایگزینى رأى دادن به جاى دست دادن وبیعت در قدیم است. امروزه به جاى بیعت با دست، رأى موافق خود را در صندوق مى اندازند.

فقیهى که دو عنصر زمان و مکان را در اجتهاد دخیل مى داند مى گوید: آنچه موضوعیّت دارد «اعلان اطاعت» به پیشوا یا فقیه حاکم است. این موضوع، سابقاً در نظر عرف با دست دادن تحقّق مى یافت و امروز با رأى دادن و به این صورت، جایگزینى یکى را از دیگرى، حل مى کند.

به بیان دیگر: از آنجا که اسلام پاسخگوى همه احتیاجات انسان است، شکل پاسخگویى به نیازهاى انسان در زمانهاى مختلف فرق مى کند که این با دخالت زمان و مکان در اجتهاد قابل تحقّق است. آنچه امروز به عنوان «مسائل مستحدثه» مطرح است، دستاورد عنصر زمان است. منفعت در عقود بانکى، خرید و فروش اعضاى انسان، خرید و فروش خون، بیمه، قانون کار، مقرّرات راهنمایى، محیط زیست، معادن، حقوق بین الملل، سفر هوایى، دوقلوهاى به هم چسبیده و شرکت در انتخابات از طریق رأى دادن، از جمله مسائلى است که در صدر اسلام هنگام صدور احکام، وجود نداشت; با مؤثّر دانستن دو عنصر زمان و مکان در اجتهاد مى توان پاسخ درست شرعى این مسائل را از نصوص دینى استنباط کرد.

 

ج) تسهیل در معیشتهـ ) رفع عسر و حرج
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma