تفکّر انفعالى روشنفکران مذهبى:

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن جلد 1
5. نوگرایىنقد و بررسى:

مکتب فکرى سکولاریزم، دین، اصول اعتقادى و فقه، اعمّ از اسلامى وغیره را، در امور اجتماعى ـ سیاسى زندگى دخالتى نمى دهد و اصولا این عرصه ها را مشمول کلّیّت حضور و نفوذ دین نمى شناسد، و در واقع تقلیدى است از آنچه غربیها در برابر ارباب کلیسا داشتند. روشنفکران غربزده، جامعیّت فقه و جامعیّت تعالیم و احکام اسلامى را زیر سؤال برده و با تفسیرهاى غیر صحیح از فقه، تلاش دارند تا آن را مربوط به اعصار گذشته و یا برخى از زوایاى زندگى فردى قلمداد کنند. در این راستا نظرات گوناگونى ارائه داده اند که به برخى از آنها اشاره مى شود:

1. بعضى مى گویند: فقه ذاتاً به عرصه سیاست و مدیریت کلان جامعه بشرى، کارى ندارد واگر پیش قراولان فکرى ـ دینى چنین کارى را در بعضى ادوار انجام داده اند، خواستگاه دینى نداشته بلکه به سلایق شخصى آنان مربوط مى شود.

همچنین مى گویند:

بر اساس این دیدگاه جنگ و دفاع از خاک و خانواده «قتال فى سبیل الله» محسوب مى شود و تأییدى بر فرمایش نبوى «حبّ الوطن من الإیمان»(1)است، در حالى که جزء برنامه و وظیفه پیامبر و هدف بعثت نبوده است.


1 . ر.ک: الصحیح من السیره، ج 3، ص 333. همچنین در بحارالانوار، ج 78، ص 45 ; میزان الحکمه، ج 4، ص 356 به نقل از امیرمؤمنان مى خوانیم که فرمود: «عُمّرت البلدان بحبّ الاوطان; شهرها به خاطر علاقه مردم به وطن و زادگاه خویش آباد شده اند».
 
5. نوگرایىنقد و بررسى:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma