1. روایات آنها روایت از رسول الله است

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن جلد 1
ب) حجیّت احادیث ائمّه اهل بیت(علیهم السلام)2. مقام عصمت

امام باقر و امام صادق(علیهما السلام) طى احادیثى تصریح و تأکید کرده اند که هیچ یک از احادیث و تعالیم شان فتاوا و آراى شخصى آنها نیست، بلکه معارفى است که نسل در نسل از جدشان پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله)دریافت کرده و همه احادیث شان از طریق پدر و اجدادشان متّصل به پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) بوده بنابراین کل احادیث ائمّه اهل بیت(علیهم السلام) احادیث نبوى(صلى الله علیه وآله) است.(1)


1. مانند: الف) عن هشام بن سالم و حماد بن عثمان وغیره قالوا: سمعنا اباعبدالله(علیه السلام) یقول:
«حدیثى حدیث ابى و حدیث ابى حدیث جدى و حدیث جدى حدیث الحسین و حدیث الحسین حدیث الحسن و حدیث الحسن حدیث امیرالمؤمنین و حدیث امیرالمؤمنین حدیث رسول الله و حدیث رسول الله قول الله عز و جل; امام صادق(علیه السلام) فرمود: سخن من سخن پدر من است، و سخن وى سخن جدم مى باشد و حدیث جدّ من حدیث امام حسین است و حدیث او حدیث امام حسن است و احادیث امام حسن احادیث امیرالمؤمنین است و احادیث وى احادیث پیامبر اکرم است که سخن خداى عزّ و جلّ مى باشد».(جامع احادیث الشیعه، مقدّمه، ص 181، ح 113 و 114).
ب) عن جابر قال قلت لابى جعفر(علیه السلام) اذا حدثتنى بحدیث فأسنده لى. فقال: «حدثنى أبى عن جدى رسول الله عن جبرئیل عن الله عزّ و جل، و کل ما احدثک بهذا الاسناد و قال یا جابر! لحدیث واحد تأخذه عن صادق خیر لک من الدنیا و ما فیها; جابر گفت: به امام باقر عرض کردم که: هر گاه حدیثى براى من مى گویید، اسناد آن را نیز براى من بیان کنید. حضرت (با یک پاسخ کلّى) فرمود: (احادیث مرا) پدرم از جدم رسول خدا از جبرئیل از خداوند نقل کرده است. و هر حدیثى که براى تو مى گویم داراى همین سند است. پس فرمود: اى جابر! اگر یک حدیث را از یک راوى صادق و راستگو بگیرى، از تمام دنیا و آنچه در دنیا است براى تو بهتر و ارزشمندتر است». (همان مدرک).
بنابراین اگر صداقت و وثاقت امام باقر و امام صادق(علیهما السلام) مورد قبول فقهاى اهل سنّت باشد ـ که هست ـ تمام احادیث این دو امام بزرگوار و دیگر امامان اهل بیت(علیهم السلام) احادیث مستند نقل شده از پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) خواهد بود و لذا حجّت شرعى بوده و بر آن اساس مى توان ـ بلکه باید ـ فتوا داد. ولى چون بسیارى از علماى مذاهب دیگر بر این معنا واقف نشده اند، مطابق این احادیث فتوا نداده اند.

 

ب) حجیّت احادیث ائمّه اهل بیت(علیهم السلام)2. مقام عصمت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma