تفسیر:

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 1
شأن نزول: محتواى سوره:

این آیه مقدار ارث برادران و خواهران را بیان مى کند. همان طور که در اوایل این سوره ـ در تفسیر آیه 12 ـ گفتیم، درباره ارث خواهران و برادران دو آیه در قرآن نازل شده است: یکى همان آیه 12 که ناظر به برادران و خواهران «مادرى» است و دیگر آیه مورد بحث که درباره خواهران و برادران «پدرى و مادرى» یا «پدرى» سخن مى گوید. مى فرماید: «از تو (درباره ارث خواهران و برادران) سؤال مى کنند، بگو: خداوند حکم کلاله (خواهر و برادر) را براى شما بیان مى کند» (یَسْتَفْتُونَکَ قُلِ اللَّهُ یُفْتِیکُمْ فِى الْکَلاَلَةِ).

سپس به چند حکم اشاره مى نماید:

 

1. «اگر مردى از دنیا برود، که فرزند نداشته باشد، و براى او خواهرى باشد، نصف اموالى را که به جا گذاشته، از او (ارث) مى برد» (إِنِ امْرُؤٌا هَلَکَ لَیْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَکَ).

2. «و (اگر خواهرى از دنیا برود، و وارث او یک برادر باشد،) او تمام مال را از آن خواهر به ارث مى برد، در صورتى که (میّت) فرزند نداشته باشد» (وَ هُوَ یَرِثُهَا إِنْ لَمْ یَکُنْ لَهَا وَلَدٌ).

3. «و اگر دو خواهر (از او) باقى باشند دو سوم اموال را مى برند» (فَإِنْ کَانَتَا اثْنَتَیْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثَانِ مِمَّا تَرَکَ).

4. «و اگر برادران و خواهران با هم باشند، (تمام اموال را میان خود تقسیم مى کنند; و) براى هر مذکّر، دو برابر سهم مونّث است» (وَ إِنْ کَانُوا إِخْوَةً رِجَالاً وَ نِسَاءً فَلِلذَّکَرِ مِثْلُ حَظِّ الاُْنْثَیَیْنِ).

در پایان آیه مى فرماید: «خداوند (احکام خود را) براى شما بیان مى کند تا گمراه نشوید; و خداوند به همه چیز داناست» (یُبَیِّنُ اللَّهُ لَکُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَاللَّهُ بِکُلِّ شَىْء عَلِیمٌ).

آیه فوق ارث خواهران و برادران را در صورتى که فرزندى نداشته باشند، بیان مى کند. با توجّه به آیات آغاز این سوره، پدر و مادر در ردیف فرزندان یعنى در طبقه اوّل ارث قرار دارند.

«پایان تفسیر سوره نساء»

شأن نزول: محتواى سوره:
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma