تفسیر:

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 1
شأن نزول: سرنوشت منافقان لجوج

با توجّه به شأن نزول، روى سخن در آیه به جمعى از مؤمنان اهل کتاب است که پس از قبول اسلام، روى تعصّبهاى خاصّى، تنها اظهار ایمان به مذهب سابق خود و آیین اسلام مى کردند. قرآن به آنها توصیه مى کند که تمام پیامبران و کتب آسمانى را به رسمیت بشناسند زیرا همه از سوى یک مبدأ مبعوث شده اند. از این رو آیه مى گوید: «اى کسانى که ایمان آورده اید! به خدا و پیامبرش، و کتابى که بر او نازل کرده، و کتب (آسمانى) که پیش از این فرستاده است، ایمان (واقعى) بیاورید» (یَا أَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا ءَامِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَالْکِتَابِ الَّذِى نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْکِتَابِ الَّذِى أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ).

در پایان آیه سرنوشت کسانى را که از این واقعیتها غافل شوند بیان کرده مى فرماید: «کسى که خدا و فرشتگان او و کتابها و پیامبرانش و روز واپسین را انکار کند، در گمراهى دور و درازى افتاده است» (وَ مَنْ یَکْفُرْ بِاللَّهِ وَ مَلاَئِکَتِهِ وَ کُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ وَالْیَوْمِ الاَْخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً بَعِیدًا).

در حقیقت، ایمان به پنج اصل در این آیه لازم شمرده شده است. یعنى علاوه بر ایمان به مبدأ و معاد، ایمان به کتب آسمانى و انبیا و فرشتگان نیز لازم است.

شأن نزول: سرنوشت منافقان لجوج
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma