برترین نعمت الهى

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 1
مبارزه با موانع انفاق چگونگى انفاقها

(آیه 269) با توجّه به آنچه در آیه قبل گذشت که به هنگام انفاق، وسوسه هاى شیطانى دایر به فقر و جذبه هاى رحمانى درباره مغفرت و فضل الهى، آدمى را به این سو و آن سو مى کشد، در آیه مورد بحث سخن از حکمت و معرفت و دانش مى گوید چراکه تنها حکمت است که مى تواند بین این دو کشش الهى و شیطانى فرق بگذارد و انسان را به وادى مغفرت و فضل بکشاند و از وسوسه هاى گمراه کننده ترس از فقر برهاند. نخست مى فرماید: خدا «دانش و حکمت را به هر کس بخواهد (و شایسته بداند) مى دهد» (یُؤْتِى الْحِکْمَةَ مَنْ یَشَاءُ).

«حکمت» معنى وسیعى دارد که معرفت و شناخت اسرار جهان هستى و آگاهى از حقایق قرآن و رسیدن به حق از نظر گفتار و عمل، حتّى نبوّت را شامل مى شود.

سپس مى افزاید: «و به هرکس دانش داده شود، خیر فراوانى داده شده است» (وَ مَنْ یُؤْتَ الْحِکْمَةَ فَقَدْ أُوتِىَ خَیْرًا کَثِیرًا).

و به گفته آن حکیم: هرکس را که عقل دادى چه ندادى و هرکس را که عقل ندادى چه دادى!

در پایان آیه مى فرماید: «و جز خردمندان، (این حقایق را درک نمى کنند، و) متذکّر نمى گردند» (وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلاَّ أُولُواالاَْلْبَابِ).

«تذکّر» به معنى یادآورى و نگاه دارى علوم و دانشها در درون روح است. «ألباب» جمع «لُبّ» به معنى مغز است و از آنجا که مغز هر چیز بهترین و اساسى ترین قسمت آن است، به عقل و خرد، لُبّ گفته مى شود.

منظور از «أولواالألباب» کسانى هستند که عقل و خرد خود را به کار مى گیرند و در پرتو این چراغ پرفروغ، راه زندگى و سعادت را مى یابند.

مبارزه با موانع انفاق چگونگى انفاقها
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma