قرآن و مسأله شفاعت(1)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 1
خیالهاى باطل یهود شرایط شفاعت

بى شک مجازاتهاى الهى ـ چه در این جهان و چه در قیامت ـ جنبه انتقامى ندارد بلکه ضامن اجرا براى اطاعت از قوانین و در نتیجه پیشرفت و تکامل انسانهاست. بنابراین هر چیز که این ضامن اجرا را تضعیف کند باید از آن احتراز جست تا جرأت و جسارت بر گناه در مردم پیدا نشود.

از سوى دیگر، نباید راه بازگشت و اصلاح را به کلّى بر روى گناهکاران بست بلکه باید به آنها امکان داد که خود را اصلاح کنند و به سوى خدا و پاکى و تقوا بازگردند.

«شفاعت» در معنى صحیح آن براى حفظ همین تعادل و وسیله اى است براى بازگشت گناهکاران و آلودگان و در معنى غلط و نادرستش موجب تشویق و جرأت بر گناه است.

کسانى که جنبه هاى مختلف شفاعت و مفاهیم صحیح آن را از هم تفکیک نکرده اند، گاه آن را با توصیه و پارتى بازى در برابر سلاطین و حاکمان ظالم برابر مى دانند، و گاه ـ مانند وهّابیان ـ آیه فوق را که مى گوید: «و نه از او شفاعت پذیرفته مى شود.» بدون توجّه به آیات دیگر، دستاویز قرار داده و شفاعت را انکار کرده اند.

 


1. کلمه «شفاعت» از ریشه «شفع»، به معنى جفت و «ضَمُّ الشَىْءِ إِلَى مِثْلِهِ» گرفته شده و نقطه مقابل آن «وتر» به معنى فرد است، سپس به ضمیمه شدن شخص برتر و قوى تر براى کمک به فرد ضعیف تر اطلاق گردیده است.

خیالهاى باطل یهود شرایط شفاعت
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma