بخشى از مبارزات موسى و هارون

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
برگزیده تفسیر نمونه جلد 2
رسولان بعد از نوح مرحله دوم مبارزه موسى

(آیه 75) از اینجا به بحث پیرامون موسى و هارون و مبارزات پیگیرشان با فرعون و فرعونیان مى پردازد.

آیه مى گوید: «سپس بعد از رسولان پیشین، موسى و هارون را به سوى فرعون و ملأ او همراه با آیات و معجزات فرستادیم» (ثُمَّ بَعَثْنا مِنْ بَعْدِهِمْ مُوسى وَهرُونَ اِلى فِرْعَوْنَ وَمَلاَئِه بِآیاتِنا).

اما فرعون و فرعونیان از پذیرش دعوت موسى و هارون سر باز زدند، و از این که در برابر حق سر تسلیم فرود آوردند «تکبر ورزیدند» (فَاسْتَکْبَرُوا).

آنها به خاطر کبر و خود برتربینى و نداشتن روح تواضع، واقعیتهاى
روشن را در دعوت موسى نادیده گرفتند چرا که: «آنها گروهى مجرم بودند» (وَکانُوا قَوْمًا مُجْرِمینَ).

(آیه 76) در اینجا سخن از مبارزات چند مرحله اى فرعونیان با موسى و برادرش هارون است.

قرآن مى گوید: «هنگامى که حق از نزد ما به سوى آنها آمد (با این که آن را از چهره اش شناختند) گفتند: این سحر آشکارى است» ! (فَلَمّا جاءَهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِنْدِنا قالُوا اِنَّ هذا لَسِحْرٌ مُبینٌ).

(آیه 77) اما «موسى»(ع) در مقام دفاع از خویش برآمد، با بیان دو دلیل پرده ها را کنار زده و دروغ و تهمت آنها را آشکار ساخت «موسى گفت: آیا در باره حق، هنگامى که به سوى شما آمد چنین مى گویید ؟ آیا این سحر است» ؟ (قالَ مُوسى اَتَقُولُونَ لِلْحَقِّ لَمّا جاءَکُمْ اَسِحْرٌ هذا).

«در حالى که ساحران هرگز رستگار (و پیروز) نمى شوند» (وَلا یُفْلِحُ السّاحِرُونَ).

(آیه 78) سپس سیل تهمت خود را به سوى موسى ادامه دادند، و صریحاً به او «گفتند: آیا تو مى خواهى ما را از راه و رسم پدران و نیاکانمان منصرف سازى» ؟ (قالُوا اَجِئْتَنا لِتَلْفِتَنا عَمّا وَجَدْنا عَلَیْهِ آباءَنا).

در واقع بتِ «سنتهاى نیاکان» و عظمت خیالى و افسانه اى آنها را پیش کشیدند تا افکار عامه را نسبت به موسى و هارون بدبین کنند که آنها مى خواهند با مقدسات جامعه و کشور شما بازى کنند.

سپس ادامه دادند دعوت شما به دین وآیین خدا دروغى بیش نیست، اینها همه دام است، و نقشه هاى خائنانه براى این که در این سرزمین حکومت کنید «و ریاست در روى زمین از آنِ شما دو تن باشد» (وَتَکُونَ لَکُمَا الْکِبْرِیاءُ فِى الاَْرْضِ).

در حقیقت آنها چون خودشان هر تلاش و کوششى براى حکومت ظالمانه بر مردم بود، دیگران را نیز چنین مى پنداشتند و تلاشهاى مصلحان و پیامبران را هم، این گونه تفسیر مى کردند.

اما بدانید «ما به شما دو نفر هرگز ایمان نمى آوریم» زیرا دست شما را خوانده ایم و از نقشه هاى تخریبیتان آگاهیم (وَما نَحْنُ لَکُما بِمُؤْمِنینَ).

و این نخستین مرحله مبارزه آنها با موسى بود.

 

رسولان بعد از نوح مرحله دوم مبارزه موسى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma