استدلالى بر وجود احباط و تکفیر

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مثالهای زیبای قرآن جلد 1
پیام آیه مَثَل: «احباط و تکفیر»نهمین مثال: رباخواران

اگر چه بعضى از دانشمندان اسلامى بر این عقیده اند که احباط و تکفیر وجود ندارد و به عبارت دیگر، اعمال خوب و بد انسان بر یکدیگر تأثیر گذار نیستند; لکن قرآن مجید در آیات متعدّدى بطور صریح بیان مى فرماید که احباط و تکفیر وجود دارد و اعمال شایسته بر ناشایست و بالعکس، تأثیر گذار است، که به چند نمونه از آن آیات اشاره مى شود:

الف ـ درباره تکفیر خداوند متعال در سوره هود، آیه 114 چنین مى فرماید: «وَ اَقِمِ الصَّلوةَ طَرَفَىِ النَّهارِ وَ زُلَفاً مِنَ اللیلِ اِنَّ الْحَسَناتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئاتِ ذلِکَ ذِکْرى لِلذّاکِرِینَ» در دو طرف روز و اوایل شب، نماز را برپادار; زیرا حسنات، سیّئات ]و آثار آنها[ را از بین مى برند; این تذکّرى است براى کسانى که اهل تذکّرند.

ب ـ قرآن مجید در سوره مائده، آیه 5، درباره احباط نیز این گونه مى فرماید: «وَمَنْ یَکْفُرْ بِالاِْیمانِ فَقَدْ حَبِطَ عَمَلُهُ وَ هُوَ فِى الاْخِرَةِ مِنَ الْخاسِرینَ» کسى که آنچه را باید به آن ایمان بیاورد، انکار کند، اعمال او تباه مى گردد و در سراى دیگر از زیانکاران خواهد بود.(1)

بنابراین، اصل مسأله احباط و تکفیر در آیات قرآن بطور روشن بیان شده است; ولى جزئیّات آن ـ که چه گناهانى سبب حبط اعمال و چه عباداتى سبب تکفیر گناهان مى شود ـ باید از روایات استفاده گردد.

از این رو، باید از اعمال خود مواظبت کنیم و هزاران کار خوب و ارزشمند را با انجام یک گناه از بین نبریم و اگر مرتکب گناهى شدیم، با کمک از خدا با اشک و آه و ناله، دریایى از آب تهیّه کنیم تا با آن آتش گناه را خاموش گردانیم. وقتى امام معصومى همانند امیرالمؤمنین(علیه السلام) در مقابل حضرت حق به سجده مى افتد و خاضعانه مى گوید: «آه مِنْ قِلَّةِ الزّاد وَ طُولِ الطَّریقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ...»(2) خدایا! از کمى زاد و توشه و طولانى بودن راه و دورى سفر به تو پناه مى برم، دیگر وظیفه من و شما خواننده محترم روشن است!

* * *


1- آیات دیگرى از قرآن مجید نیز بر احباط و تکفیر دلالت دارد، براى توضیح بیشتر و تفسیر نمونه، جلد 2، صفحات 69، 70، 72; جلد 6، صفحه 448; جلد 9، صفحه 267; جلد 10، صفحه 196 و 312; جلد 17، صفحه 81 و 237; جلد 19، صفحه 340 و 527; جلد 21، صفحات 392 و 427، 484 و جلد 27، صفحه 230 ر.ک.

2- نهج البلاغه، کلمات قصار، کلمه 77.

پیام آیه مَثَل: «احباط و تکفیر»نهمین مثال: رباخواران
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma