آیا این مأموریّت فضیلت است؟

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
آیات ولایت در قرآن
هشدارى جدّى به مشرکانارتباط آیه «اذان» و «مؤذّن»

سؤال : طبق آنچه که گذشت حضرت على (علیه السلام) از سوى پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم)مأمور ابلاغ آیات اوّلیّه سوره توبه به مشرکان مکّه در ایّام حجّ تمتّع شد، و این مأموریّت، که در ابتدا به ابوبکر سپرده شده بود، از وى پس گرفته شد; آیا این مأموریّت فضیلتى براى حضرت على (علیه السلام) محسوب مى شود؟

پاسخ : گروهى از متعصّبین، که در صدد تضعیف و کم رنگ نمودن این فضایل هستند، گفته اند: علّت تغییر این مأموریّت سنّت و رسمى است که در بین عرب مرسوم بود; زیرا در بین عرب ها مرسوم است که وقتى کسى پیامى براى شخصى مى فرستد، یا باید خودش حامل پیام باشد، یا یکى از خاندان و خویشاوندانش این مسؤولیّت را عهده دار شود، بدین جهت حضرت رسول (صلى الله علیه وآله وسلم) ابوبکر را عزل و على (علیه السلام) را به جاى ایشان فرستاد، بنابراین مأموریّت فوق فضیلتى براى حضرت على (علیه السلام) محسوب نمى شود!(1) و لکن انصاف این است که چنین سخنى بسیار دور از حقیقت است، زیرا:

اوّلا: این رسم عرب را شما از کجا کشف کرده اید؟ در کجا چنین مطلبى آمده است؟ آیا به صرف إحتمال، مى توان منکر چنین فضیلت مهمّى شد؟

ثانیاً: بر فرض ثبوت چنین رسمى در بین اعراب، تغییر مأموریّت فوق ربطى به رسم عرب ندارد، زیرا حضرت رسول (صلى الله علیه وآله وسلم)، طبق برخى از روایات، که شرح آن گذشت، این کار را به دستور و فرمان خداوند انجام داد.

بنابراین، بدون شک این مأموریّت فضیلت بزرگى براى حضرت على (علیه السلام)محسوب مى شود و با توجّه به این مطلب، اگر خداوند بخواهد شخصى را به عنوان خلیفه بلافصل پیامبر انتخاب کند، بدون شک انسان برتر و داراى فضیلت بیشتر را برمى گزیند و اگر هم مردم بخواهند چنین شخصى را انتخاب کنند، آن ها نیز به مقتضاى عقل چنین شخصى را برمى گزینند.


1 . الکشّاف، جلد 2، صفحه 244.

هشدارى جدّى به مشرکانارتباط آیه «اذان» و «مؤذّن»
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma