اشکال چهارم : این کار با حضور قلب نمى سازد!

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
آیات ولایت در قرآن
اشکال سوم: انگشتر بسیار قیمتى بود!اشکال پنجم : چرا تمام ضمیرهاى آیه جمع است؟

با توجّه به حضور قلبى که على (علیه السلام) به هنگام ذکر و یاد خدا بطور کلّى، و به هنگام نماز بالخصوص داشت، که غرق در صفات جلال و جمال الهى مى گشت و هیچ توجّهى به غیر خدا نداشت، بگونه اى که عملیّات جرّاحى و خارج نمودن پیکان تیر، که در حال عادى و غیر نماز بر على (علیه السلام) سخت و دشوار بود، به هنگام نماز انجام شد(1) و در زمانى که آن حضرت بسان عارفى دلسوخته فانى در خداوند شده بود و به هیچ چیز جز او توجّه نداشت، پیکان تیر را خارج ساختند. با توجّه به این حضور قلب فوق العاده، چگونه على (علیه السلام) به هنگام نماز به سخنان سائل توجّه کرد و در رکوع نماز به او کمک کرد؟! خلاصه این که، این مسئله با آن حضور قلب جامع و کامل على (علیه السلام) در نماز سازگار نیست.

جواب : اوّلا : سائل پس از نا امیدى از دریافت کمک، در راز و نیاز با خدا، شکوه و گله خویش را با نام خدا شروع کرد: «اَللّهُمَّ اشهد ...; خدایا تو شاهد باش» بنابراین، این نام خدا بود که توجّه على را به سوى سائل جلب کرد و این، منافاتى با حضور قلب و توجّه به خداوند در نماز ندارد.

علاوه بر این، مگر مأموم در نماز جماعت صداى مکبّر، یا امام را نمى شنود و از او تبعیّت نمى کند؟ اگر نمى شنود، چگونه مى تواند به همراه او نماز را اقامه کند؟!

و اگر مى شنود، پس در هیچ نماز جماعتى حضور قلب وجود ندارد؟!

ثانیاً : آیا شنیدن صداى سائل، با توجّه به این که در احادیث از او به رسول خدا تعبیر شده، اشکالى دارد؟ شنیدن صداى فرستاده خدا، چه منافاتى با حضور قلب دارد؟(2)

ثالثاً : آیا شنیدن صداى مظلوم و برطرف کردن مشکل او، حتّى در نماز، عبادت نیست؟(3) اگر عبادت است و على (علیه السلام) مجذوب آن شده و آن را انجام داده، نه تنها کار آن حضرت اشکال نداشته، بلکه عبادت در عبادت محسوب مى شود.

آنچه اشکال دارد پرداختن به خویشتن به هنگام نماز است، امّا پرداختن به نیازمند مظلوم، که عبادت محسوب مى شود، اشکالى ندارد.

نتیجه این که، این اشکال هم مردود است و در حقیقت هدف طرّاحان این اشکال و اشکالات مشابه، کم رنگ نمودن دلالت آیه بر ولایت امیر مؤمنان، على (علیه السلام)است.


1 . مشروح این جریان را با اسناد و مدارک آن در کتاب «110 داستان از زندگانى امام على (علیه السلام)» آورده ایم.

2 . در حدیثى از امیر المؤمنین (علیه السلام) آمده است که: «مسکین فرستاده خدا به سوى شماست، هر کس او را رد کند خدا را رد کرده است و هر کس به او چیزى بدهد، گویا به خداوند داده است!» (وسائل الشّیعة، جلد 6، ابواب الصّدقه، باب 23، حدیث 11).

3 . روایات فراوانى در فضیلت و آثار صدقه و کمک به نیازمندان وارد شده است; از جمله در روایتى از امام باقر (علیه السلام) مى خوانیم: «انجام یک حج را از آزاد کردن هفتاد غلام بیشتر دوست دارم و کمک کردن به یک خانواده نیازمند مسلمان و سیر کردن شکم و پوشانیدن آنها و حفظ آبرویشان، از هفتاد حج در نزد من با ارزش تر است.» (وسائل الشّیعه، جلد 6، ابواب الصدقه، باب 2، حدیث 3)

اشکال سوم: انگشتر بسیار قیمتى بود!اشکال پنجم : چرا تمام ضمیرهاى آیه جمع است؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma