نشانه هاى ولىّ

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
آیات ولایت در قرآن
دور نماى بحثراه اوّل: تفسیر آیه با قطع نظر از احادیث

«إِنَّمـا وَلِیُّکُم اللهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذینَ آمَنُوا» مى دانیم که کلمه إنَّما در ادبیّات عرب از الفاظ حصر شمرده شده است و معادل فارسى آن، کلمه «فقط» یا جمله «این است و جز این نیست» مى باشد; بنابراین، ولى و سرپرست شما مؤمنان، فقط سه دسته اى هستند که در آیه شریفه آمده است و غیر از این سه، هیچ کس ولىّ مؤمنان محسوب نمى شود; سه دسته مذکور عبارتند از:

1ـ خداوند 2ـ رسول خدا (صلى الله علیه وآله) 3ـ «الذین آمنوا; آنها که ایمان آورده اند» البتّه نه تمام مؤمنان; بلکه بعضى از آنها طبق شرائطى که در ادامه آیه آمده است.

 

«الَّذینَ یُقِیمُونَ الصَّلوةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَهُمْ راکعُونَ» ـ گروه سوم از اولیاء مؤمنان، مؤمنان هستند، امّا نه همه مؤمنان; بلکه مؤمنانى که اوّلا اقامه نماز مى کنند و علاوه بر اقامه نماز، زکات مى پردازند و ثالثاً زکات را در حال رکوع نماز به مستحقّ آن مى دهند.

نتیجه این که، ولى و سرپرست شما مؤمنان فقط سه دسته هستند:

1ـ خداوند  2ـ پیامبر(صلى الله علیه وآله) 3ـ آنها که ایمان آورده اند و نماز را برپا مى دارند و در حال رکوع زکات مى دهند.

 

سؤال : «اَلَّذینَ آمَنُوا» در این آیه کیست؟ و «ولى» به چه معناست؟

آیه شریفه فوق از دو جهت ابهام دارد; نخست این که منظور از «ولى» در این آیه چیست؟ چون مى دانیم که «ولى» معانى مختلفى دارد، بدین جهت باید مشخّص کنیم که معناى آن در اینجا چیست؟

دیگر این که مراد از اَلَّذینَ آمَنُوا» با آن قیود سه گانه چه کسى مى باشد؟ آیا شخص خاصّى منظور آیه است، یا هر کسى که داراى این اوصاف سه گانه گردد مشمول آیه است؟

 

پاسخ : براى روشن شدن جواب این سؤالات از همان دو راهى که در آیات قبل بهره گرفتیم، استفاده مى کنیم و سپس پاسخ برخى سؤالات دیگر و بهانه جوئیهاى افراد متعصّب ـ که تعصّب مانع از فهم حق و حقیقت براى آنها گشته است ـ را بیان خواهیم کرد.

دور نماى بحثراه اوّل: تفسیر آیه با قطع نظر از احادیث
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma