توصیف اصحاب پیامبر(صلى الله علیه وآله) در تورات

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مثالهاى زیباى قرآن جلد 2
شأن نزول آیه مثلعلى(علیه السلام) نمونه کامل ویژگى هاى پنجگانه

«مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّهِ» ـ اگر انسان متعصّب و نادانى همانند سهیل بن عمرو، نبوّت و رسالت حضرت محمد (صلى الله علیه وآله) را انکار کند و نپذیرد، واقعیّت عوض نمى شود، شما مسلمانان از این سخن نابخردانه آزرده خاطر نشوید; زیرا خداوند زمین و آسمان و خالق جهان هستى، پیامبر شما را به عنوان «رسول اللّه» قبول دارد.

«وَالَّذِیِنَ مَعَهُ اَشِدّاءُعَلَى الْکُفّارِ» ـ کسانى که همراه و همگام با رسول خدایند،کسانى که نه فقط مدّعى مسلمانى، بلکه در میدان عمل نیز عقیده خودرا به اسلام نشان مى دهند، و خلاصه کسانى که یار و یاور حقیقى پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله)مى باشند، داراى پنج صفت عالى و زیبا هستند.

یعنى شما هم اگر مى خواهید یاور حقیقى امام زمان (عجّل اللّه تعالى فرجه الشّریف) باشید، باید واجد این صفات پنجگانه شوید:

نخستین صفت آنها این است که در مقابل دشمنان شدید و قوى و محکم هستند و ترس و هراسى ندارند و همچون سدّى قوى و نفوذ ناپذیر دافعه اى قوى و نیرومند دارند.

طبق این آیه شریفه، خشونت در مقابل دشمن نه تنها عیب نیست، بلکه خوب و گاهى لازم است. کسانى که در عصر حاضر خشونت را بطور کلّى مردود مى دانند معناى خشونت را نمى فهمند و با آیات قرآن و تاریخ اسلام آشنایى ندارند. در مقابل دشمن باید محکم ایستاد; گرگ، زبان نرم و منطق واستدلال نمى فهمد; بلکه باید با هر سلاحى که داریم اورا از خود دورکنیم.

بسیارى از انسان هاى عصر حاضر از گرگ بدترند; انسان نماهایى که در فلسطین اشغالى شکم زن مسلمان حامله را پاره مى کنند و کودک درون رحم او را باگلوله مى کشند، منطق و نرمى نمى فهمند! در مقابل چنین انسانى نماهایى باید ایستاد و دفاع کرد واین عین عدالت است. این کارى است که طبیعت نیز با آن همراه است; گلبول هاى سفید بدن ما، هنگامى که متوجّه ورود دشمن خطرناک، یعنى میکروب ها، به بدن مى شوند باشدّت وقاطعّیت با آن برخورد نموده و آنها را نابود مى کنند!

بنابراین اوّلین ویژگى یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) برخورد سخت و شدید آنان با دشمنان است.

«رُحَماءُبَیْنَهُمْ» ـ دومین صفت مسلمان واقعى آن است که همان اندازه که در برابر دشمن، شدید و سخت است، با دوستان خود و سایرمسلمانان مهربان و صمیمى است; مهر با دوستان و قهر با دشمنان، جاذبه در مقابل مسلمانان و دافعه در مقابل کفّار از ویژگى هاى اصحاب پیامبراست. مسلمان واقعى مجموعه اى است از قهر و لطف!

اگر رزمندگان شیعه جنوب لبنان نبودند، آن دلیرمردانى که مظهر «اَشِدّاءُ عَلَى الْکُفّارِ وَ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ» هستند، اسرائیل به بسیارى از کشورهاى همسایه اش تجاوز مى کرد; چون اسرائیل گرگ است و گرگ جز زبان زور نمى فهمد. این جوانان چه دلیرانه درخشیدند! سیّد حسن نصراللّه، رئیس حزب اللّه لبنان مى گفت: اینها (رزمندگان شیعه) کارى کردند که تمام ارتش هاى کشورهاى عربى نتوانست انجام دهد!

«تَراهُمْ رُکَّعاً سُجَّداً» ـ سومین ویژگى مسلمانان حقیقى این است که پیوندشان با خداوند برقرار است و آنهارا (پیوسته) در حال رکوع و سجود مى بینید; معناى این جمله این است که آنها همواره در حال عبادت و پرستش پروردگارند، کسب و کارآنها، رفت وآمد آنها، استراحت و تفریح آنها، دوستى و دشمنى آنها، خلاصه تمام رفتار هایشان عبادت است; چون تمام کارهایشان به قصد قربت و به نیّت رضاى الهى است و به وسیله همین عبادت و رکوع و سجود است که قوّت و قدرت مى گیرند و در مقابل دشمن، شّدت و سختى و در مقابل دوست، نرمى و لطافت نشان مى دهند.

«یَبْتَغُونَ فَضْلا مِنَ اللّهِ وَ رِضْواناً» ـ ویژگى دیگر مسلمانانى که گام جاى گام پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى گذارند، خلوص نیّت آنها است، آنها در تمام کارها رضایت و خشنودى پروردگار را طالبند و به دنبال فضل و رضوان الهى اند. ریا و خودنمایى و خود فروشى و مانند آن در کار آنها راه ندارد.

خوانندگان محترم! خلوص نیّت اکسیر عجیبى است، هرقدر اخلاص انسان بیشتر باشد توفیقش بیشتر خواهد بود; اخلاص، اخلاص، اخلاص!

«سیماهُمْ فىِ وُجُوهِهِمْ مِنْ اَثـَرِ السُّجُودِ» ـ صفت دیگر پیروان راستین پیامبرخاتم(صلى الله علیه وآله) این است که آثار عبادت و سجده در صورت آنهاپیدا و نمایان است; «از کوزه برون همان تراود که در اوست.»

«سیما» درلغت عرب به معناى «علامت» است، برخلاف فارسى که به معناى صورت مى باشد. علامت مسلمانان واقعى این است که اعتقاد درونى و عبادات پنهانى شان به چهره آنها نیز سرایت کند و نورایمانى که در قلب شان روشن است، از چهره هایشان متبلور گردد. اگر آیه را توسعه دهیم، معنایش این است که آثار ایمان در تمام صحنه هاى زندگى آنهاقابل رؤیت است; یعنى هم در رفتار فردى شان هم در رفتارهاى اجتماعى شان; و خلاصه آثار ایمان در تمام حرکات و سکناتشان دیده مى شود.

«ذلِکَ مَثَلُهُمْ فِى التَّوْراةِ» ـ این ویژگیهاى پنجگانه که ذکر شد، صفات مسلمانان و اصحاب پیامبر(صلى الله علیه وآله) است که در کتاب آسمانى تورات آمده است.

خوانندگان عزیز! راه روشن است، فقط همّتى بلند و اراده اى محکم لازم است. متّصف به این صفات پنجگانه شو وخود را در جمع یاران امام زمان (عجّل اللّه تعالى فرجه الشّریف) ببین! اى کسانى که عمرى «یا لَیْتَنا کُنّا مَعَکُمْ فَنَفُوْزَ فَوْزاً عَظیْماً» گفته اید، فوز عظیم با اتّصاف به این صفات پنجگانه حاصل مى شود.

 

شأن نزول آیه مثلعلى(علیه السلام) نمونه کامل ویژگى هاى پنجگانه
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma