واقعیّت هاى نهفته در برچسب ها

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مثالهاى زیباى قرآن جلد 2
اسلحه منکران خداچرا حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) را شاعر مى خواندند؟

در این برچسب ها و تهمت هاى دشمن، واقعیّت هایى نیز وجود دارد که دشمن آن را ناخواسته منتشر مى سازد; مثلاً، آنها به پیامبر(صلى الله علیه وآله)مى گفتند: «تو مجنون و مسحور هستى!» فلسفه این نسبت ناروا این بود که آن ها مى گفتند: «ما به نزد پیامبر رفتیم و گفتیم چرا شما آئین جدیدى آورده اى؟ اگر هدف از این کار اندوختن مال و ثروت است، ما تو را ثروتمندترین مرد مکّه خواهیم کرد و اگر زن و همسر مى خواهى، بهترین و زیباترین زنان مکّه را به ازدواج تو درمى آوریم و اگر طالب ریاست و مقامى، ما تو را رئیس خود قرار مى دهیم!»

امّا پیامبر(صلى الله علیه وآله) در جواب همه آنها مى گوید: «اگر خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپ من قرار دهید، هرگز از دین و آئین خود دست نمى کشم!(1)»

با این جواب صریح پیامبر(صلى الله علیه وآله)، کفّار مکّه مى گفتند: آیا چنین انسانى که زیباترین زنان و بهترین پست و مقام و بیشترین مال و ثروت را رها کرده و دعوت به توحید مى کند، دیوانه نیست؟!

آرى! همواره خداپرستان از دید دنیاپرستان دیوانه هستند! خداپرست وقتى که در کوچه و خیابان مال گمشده اى را بیابد، با سعى فراوان در پى صاحبش مى گردد; این کار از دیدگاه دنیاپرستان دیوانگى است; زیرا عقل در دیدگاه دنیاپرستان، دنیاپرستى است و پاکى و تقوا از نظر آنها جنون و دیوانگى است!

بنابراین، از این برچسب دشمنان درمى یابیم که پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) شخصى بوده که اصول اسلام را با هیچ چیز معامله و معاوضه نمى کرده است و به همین جهت او را مجنون و مسحور مى خواندند.

از اینکه او را کاهن مى خواندند، معلوم مى شود که آن حضرت از اخبار غیبى به گونه اى خبر مى داد که خطایى در آن نبود و به واقعیّت مى پیوست; از این رو، در آیات اوّلیّه سوره روم آمده است: 

 

غُلِبَتِ الرُّومُ فى اَدْنَى الاَْرْضِ وَ هُمْ مِنْ بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَیَغْلِبُونَ فى بِضْعِ سِنینَ لِلّهِ الاَْمْرُ مِنْ قَبْلُ وَ مِنْ بَعْدُ وَ یَوْمَئِذ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشآءُ وَ هُوَ الْعَزیزُ الرَّحیمُ

 

رومیان مغلوب شدند [ و این شکست ] در سرزمین نزدیکى رخ داد; امّا آنان پس از [ این ] مغلوبیّت بزودى غلبه خواهند کرد در چند سال; همه کارها از آنِ خداست; چه قبل و چه بعد [  از این شکست و پیروزى ] و در آن روز، مؤمنان [  به خاطر پیروزى دیگرى ] خوشحال خواهند شد به سبب یارى خداوند; و او هر کس را بخواهد یارى مى دهد; و او صاحب قدرت و رحیم است.

 روم از ایران شکست خورد و بنابر اشاره آیه، طولى نکشید که روم دوباره بر ایران غلبه پیدا کرد و همزمان با پیروزى روم، مسلمانان نیز به پیروزى دست یافتند; وقتى کفّار به این خبر غیبى مقرون به واقعیّت پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) واقف شدند، چاره اى نیافتند جز این که نسبت «کهانت» به حضرت دهند; ولى همان طور که گذشت، این برچسب نیز از اخبار غیبى مقرون به واقعیّت آن حضرت حکایت دارد.

 


1 . سیره ابن هشام، جلد اوّل، صفحه 265 (به نقل از «فرازهایى از تاریخ پیامبر اسلام» صفحه 109).
اسلحه منکران خداچرا حضرت رسول اکرم(صلى الله علیه وآله) را شاعر مى خواندند؟
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma