1 توحید ذات

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
مثالهاى زیباى قرآن جلد 2
شاخه هاى توحید2 توحید صفات

توحید ذاتى یعنى، یکتایى ذات پاک خداوند به عنوان خالق تمام جهان هستى که مبدأ تمام امور است; در مقابل دو گانه پرستان و ثنویین که براى عالم هستى دو مبدأ قائل بودند: «یزدان» و «اهریمن». آنها مى گفتند: انسان از خیر و شر آفریده شده است و آفریننده خیر نمى تواند آفریننده شر باشد همان گونه که آفریننده شر نمى تواند خالق خیر باشد; در نتیجه قائل به وجود دو مبدأ بودند، «یزدان» مبدأ تمام امور خیر و «اهریمن» مبدأ تمام امور شر.

ادیان توحیدى، بویژه دین اسلام، با این عقیده به مبارزه برخاست. از دیدگاه یک مسلمان، شرّى در عالم و جود ندارد; بلکه هرچه هست خیر است. این انسان هاى بد هستند که از آن سوء استفاده مى کنند; مثلا قدرت، مال و ثروت، مقام و حتّى شهوات خیر هستند; ولى انسان بد از این ها استفاده نامشرع مى کند و به وسیله آن شر مى آفریند; پس سوء استفاده از چیزى دلیل بر شر بودن آن نیست.

در میان سایر جانداران نیز این قاعده جارى است; مثلا سمومى که حیوانات سم دار دارند نیز شرّ نیست; چون از یک سو و سیله دفاعى آن حیوان در مقابل خطرات مختلف است و از سوى دیگر، با این سموم، بسیارى از داروهاى حیاتبخش ساخته مى شود. بسیارى از شرکت هاى داروسازى در دنیا، انواع حیوانات سمّى را پرورش مى هند و از سموم آنها دارو تهیّه مى کنند.

نتیجه این که در جهان شرّى وجود ندارد تا نیاز به دو مبدأ باشد; بلکه هرچه هست خیر است و مبدأ جهان نیز واحد است، بنابراین منشأ و مبدأ تمام امور در جهان هستى فقط ذات پاک خداوند یکتا است. این را توحید ذاتى گویند.

شاخه هاى توحید2 توحید صفات
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma