استقامت در مسیر ولایت

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
پیام امام امیرالمؤمنین(ع) جلد 06
شرح و تفسیربخش هفتم

در بعضى از روایات در تفسیر جمله (ثُمَّ اسْتَقَامُوا) (برگرفته از آیه 30 سوره فصلت) آمده است که این جمله اشاره به ولایت است. امام على بن موسى الرضا(علیه السلام)در پاسخ کسى که از تفسیر استقامت در آیه یادشده سؤال کرده بود، فرمود: «هِىَ وَاللهِ ما أَنْتُمْ عَلَیْهِ; منظور از استقامت به خدا سوگند! همان چیزى است که شما دارید».(1)

البتّه استقامت و ثبات بر جاده مستقیم در دین، مفهوم گسترده اى دارد که یک مصداق بارز آن ولایت اهل بیت است.

سؤال: بشارتى را که فرشتگان به مؤمنان ثابت قدم مى دهند آیا در لحظه مرگ است یا در زمان زندگى در این دنیا یا در قیامت؟ آیا این بشارت براى مؤمنان احساس مى شود یا خیر؟

پاسخ: بى شک، فرشتگان ـ طبق صریح آیات قرآن ـ در لحظات حساس در همین زندگى دنیا به یارى مؤمنان شتافتند ; براى نمونه در جنگ بدر و احزاب(2) ; البتّه مؤمنان آن ها را ندیدند ; ولى امدادهاى غیبى آن ها را در جهت پیروزى در میدان جنگ مشاهده کردند.

از روایات استفاده مى شود که بشارت فرشتگان که در آیه یاد شده (آیه 31 سوره فصلت) به آن اشاره شده، مربوط به لحظه مرگ یا صحنه محشر است و جمله (نَحْنُ أَوْلِیَاؤُکُمْ فِى الْحَیَاةِ الدُّنْیَا) به صورت: «وَ نَحْنُ کُنَّا أَوْلِیَاؤُکُمْ فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا» تفسیر شده ; یعنى ما در زندگى دنیا یار و یاور شما بودیم و در لحظه احتضار و قیامت شما را یارى خواهیم کرد.

در تفسیر مجمع البیان از امام صادق(علیه السلام) چنین نقل شده: «أَلاَّ تَخافُوا ما تَقْدِمُونَ عَلَیْهِ وَ لاَ تَحْزَنُوا مَا خَلَّفْتُمْ وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ فِی الدُّنْیَا; فرشتگان (در لحظه مرگ) به آن ها مى گویند: «از آن چه در پیش رو دارید نترسید و نسبت به آن چه در دنیا پشت سر گذاشتید غمگین نباشید. بشارت به شما به آن بهشتى که در دنیا به شما وعده داده مى شد».(3)


1. مجمع البیان، ذیل آیه محل بحث.

2. آل عمران، آیه 124 ; احزاب، آیه 9.

3. مجمع البیان، ذیل آیه مورد بحث.

شرح و تفسیربخش هفتم
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma