بهترین راه نفوذ در دیگران

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
پیام امام امیرالمؤمنین(ع) جلد 06
شرح و تفسیر: اتمام حجت امام(علیه السلام) با عثمانبخش دوّم
 

هنگامى که شخص به ظاهر فهمیده اى دست به کارهاى خطرناک مى زند و انسان آگاهى مى خواهد او را از خواب غفلت بیدار کند، بهترین راه آن است که نخست، قلب او را به سوى خود جلب کند و نقاط مثبت او را به او یادآورى نماید; مثلا بگوید: تو داراى فلان پایه تحصیلى هستى; در خانواده آبرومندى مى باشى، در میان مردم سابقه بسیارى دارى تا او در خود احساس شخصیت کند و به گوینده اعتماد نماید و حاضر به پذیرش شود.

سپس او را به امثال و اقرانش مقایسه نماید تا به اصطلاح رگِ غیرت او به حرکت درآید و سرانجام نسبت به خطرهایى که در پیش رو دارد به او هشدار دهد.

امام(علیه السلام) که استاد فصیحان و بلیغان جهان است و با رموز و پیچ و خم مسائل تربیتى و روانى آشناست; تمام این نکات را در این جا به عثمان یادآورى شد; فرمود: تو هم داماد پیامبرى(1) و هم از نظر خویشاوندى از خلیفه اوّل و دوّم به او نزدیک تر مى باشى. سابقه تو در اسلام زیاد است و سال ها هم نشین پیامبر(صلى الله علیه وآله)بودى و مسائلى را که من مى خواهم براى تو بازگو کنم، چیزى نیست که بر کسى مخفى باشد; سخن از ظلم دستگاه تو و حیف و میل بیت المال و از میان بردن حقوق مردم است.

ولى خلیفه سوّم، چنان گرفتار خیالات واهى و در چنگال اطرافیانش بود ـ همان اطرافیانى که بسیارى از آن ها از تفاله هاى زمان جاهلیّت بودند ـ که نتوانست نصیحت این ناصح مشفق و معلّم دلسوز را بپذیرد و خود را رها سازد.

از آن چه گفته شد روشن مى شود که تعبیرات این خطبه، براى عثمان فضیلتى به شمار نمى آید.


1. عثمان، همسر رقیه و پس از آن ام کلثوم، دختران پیامبر(صلى الله علیه وآله) بود.

شرح و تفسیر: اتمام حجت امام(علیه السلام) با عثمانبخش دوّم
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma