شگفتى هاى طاووس!

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
پیام امام امیرالمؤمنین(ع) جلد 06
شرح و تفسیر: به راستى عقل در وصفش حیران استبخش ششم

هرگاه درست بنگریم همه چیز در جهان آفرینش، عجیب است; ولى بعضى از بعضى عجیب تر و شگفت انگیزتر است که از جمله آن ها طاووس است.

این پرنده در زیبایى بى نظیر و به همین دلیل، همواره ضرب المثل است. پرهاى او که به رنگ هاى بسیار مختلف و جذّاب و درخشنده رنگ آمیزى شده در حال عادى به دنبال او بر زمین کشیده مى شود; ولى آن گاه که چتر مى زند، منظره فوق العاده زیبایى پدید مى آورد و اگر در برابر جنس ماده باشد این کار را سریع تر انجام مى دهد تا او را به سوى خود جلب کند. گرچه پرهاى زیبا و چتر زدن مربوط به جنس نر است، ولى به صورت عروسى در مى آید که زیباترین لباس هاى شب زفاف را پوشیده است.

او از خود لذت مى برد و با کبر و غرور راه مى رود و گاه قهقهه هاى شادى سر مى دهد.

طاووس 20 تا 25 سال عمر مى کند. نوع ماده در سه سالگى تخم مى گذارد و در همان زمان، پرهاى جنس نر کامل مى شود. تخم گذارى او در سال یک مرتبه بیش نیست و هر بار 12 عدد است; ولى چون پرنده بازى گوشى است از تخم هاى خود به خوبى حفاظت نمى کند; لذا آن را زیر شکم پرنده دیگرى مى گذارند تا به جوجه تبدیل شود. یونانیان و رومیان باستان، آن را پرنده مقدّسى مى دانستند، ولى بعضى آن را پرنده شومى مى دانند که سبب دخول ابلیس در بهشت شده است. از نوک منقار او تا انتهاى دم ها بیش از دو متر طول دارد; ولى ماده آن کوچک تر است.

همان گونه که امام(علیه السلام) در خطبه مذکور فرموده اند، افسانه اى در مورد باردار شدن جنس ماده در میان مردم معروف بوده است که به هنگام هیجان شهوت، قطره اشکى در کنار چشم جنس نر نمایان مى شود و جنس ماده آن را مى نوشد و از آن باردار مى شود; ولى این سخن افسانه اى بیش نیست او هم مانند پرندگان دیگر آمیزش مى کند و بسیارى آمیزش او را با چشم دیده اند.

این پرنده را معمولا براى پرهاى زیباى او که همواره براى تزیین به کار مى رود پرورش مى دهند; ولى گروهى از گوشت آن نیز استفاده مى کنند; ولى در اسلام خوردن گوشت آن حرام شمرده شده است.(1)(2)

 

* * *


1. به کتاب «جواهرالکلام»، جلد 36، صفحه 309 مراجعه کنید.

2. به کتاب «حیاة الحیوان دمیرى»، «لغت نامه دهخدا» و «الزوولوجىّ الحدیث» (جانورشناسى نوین) مراجعه کنید.

شرح و تفسیر: به راستى عقل در وصفش حیران استبخش ششم
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma