اندکى از شگفتى هاى ماهى هاى بزرگ و فیل ها

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
پیام امام امیرالمؤمنین(ع) جلد 06
شرح و تفسیر: از پشه هاى ریز گرفته تا نهنگ ها و فیل هابخش هفتم

درباره شگفتى هاى آفرینش مورچگان در تفسیر خطبه 185 که امام(علیه السلام)بیان مشروحى درباره آن ها دارد به خواست خدا بحث خواهیم کرد; در این جا تنها اشاره اى به زندگى ماهیان بزرگ (نهنگ ها) و فیل مى کنیم:

نهنگ ها:

دانشمندان مى گویند: در دریاهاى جهان پانزده هزار نوع ماهى وجود دارد. بعضى از آن ها بسیار کوچکند که از یکى دو سانتى متر تجاوز نمى کنند و بعضى از آن ها مانند نهنگ هاى عظیم (که بالن، بال و وال نیز نامیده مى شود) طول بدنشان تا سى متر و وزنشان به سى تن مى رسد. آن ها شگفتى هاى زیادى دارند; مانند:

معده آن ها بسیار بزرگ است که چند خروار خوراک در آن ها جاى مى گیرد!

بچه هاشان هنگام تولد از سه تا شش متر طول دارند!

نوزادان آن ها از شیر مادر که مانند فواره از بدن او خارج مى شود در زیر آب مى نوشند!!

آن ها براى تنفس همیشه روى آب حرکت مى کنند و بیش از یک ساعت نمى توانند زیر آب بمانند.

آن ها بزرگترین جانوران دریایى و بزرگ ترین حیوانات روى زمین اند و جزء پستانداران محسوب مى شوند.

بدن آن ها چربى بسیار زیادى دارد که مورد استفاده در صنایع مختلف است و به جاى دندان، تیغه هاى استخوانى دراز و خطرناکى دارند و شکارچیان به علت استفاده از چربى ها و تیغه هاى دهانشان این حیوانات را با تدابیر مخصوصى شکار مى کنند.

* * *

 

فیل ها:

در حال حاضر، فیل بزرگترین جانور خشکى است و دو نوع مهم دارد: فیل هاى هندى که به آن فیل آسیایى نیز مى گویند و فیل هاى آفریقایى.

فیل هاى آسیایى بزرگ تر و براى تربیت، زودتر از فیل هاى آفریقایى آماده مى شوند.

خرطوم فیل در واقع بینى و به جاى لب بالاى اوست; اما عملا کار دست را انجام مى دهد; یعنى فیل با خرطوم خود غذا به دهان مى برد و به هنگام گرما آب به پشت خود مى پاشد.

فیل، علف خوار است و با خرطوم بلند خود، علف ها را از زمین جمع مى کند و به دهان مى گذارد و به وسیله عاج هاى پرقدرت و تیز خود ریشه ها را از زمین بیرون مى آورد.

فیل حیوان بسیار باهوشى است که براى کارهاى مختلف قابل تربیت است و در سیرک ها حرکات بسیار دقیق و شگفت انگیزى از خود نشان مى دهد.

فیل ها در جنگل به طور اجتماعى زندگى مى کنند و این خود دلیلى بر هوشیارى آن هاست.

عمر فیل ها گاهى تا صد و پنجاه سال مى رسد! دندان فیل موسوم به «عاج» بسیار گران بهاست و از آن اشیاى زینتى فراوانى مى سازند.

در گذشته شاهان و حکمرانان آسیا به فیل هاى خود مى بالیدند و گاه لشکرى از فیل سواران تشکیل مى دادند. فیل هاى سلطنتى را مى آراستند و یراق هاى بسیار زیبا به آن ها نصب مى کردند.

شگفتى هاى فیل ها و ماهیان بزرگ، بیش از آن است که در این مختصر بگنجد و امام امیرالمؤمنان(علیه السلام) با توجّه به این ویژگى ها آن ها را از آیات عظیم خلقت شمرده است.(1)

 

 

* * *


1. به دائرة المعارف موسوم به «فرهنگ نامه و لغت نامه فرهنگ عمید» مراجعه فرمایید.

شرح و تفسیر: از پشه هاى ریز گرفته تا نهنگ ها و فیل هابخش هفتم
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma