پاسخ اجمالی:
درباره وجه تسمیه ماه رمضان به «شهر الله» می توان گفت: چون در اين ماه «صوم الله» مطرح است و روزه مال خداست و اين ماه، ماه روزه است، ماه رمضان را «شهر الله» مي نامند. در روايتی فرموده اند: «نگوييد رمضان آمد، رمضان رفت، بگوييد: ماه رمضان آمد و ماه رمضان رفت؛ زيرا رمضان اسمی از اسماي مبارك خداي سبحان است». اگر انسان در شهر الله، به لقاء الله نرسد، به باطن روزه نرسيده؛ بلكه روزه ای در سطح طبيعت گرفته است، پاداشی هم كه به او مي رسد در همان سطح خواهد بود.
پاسخ تفصیلی:
حضرت علي بن موسي الرضا(سلام الله عليهما) از پدران گرامشان از امام علي(عليه السلام) نقل فرموده كه روزي رسول خدا(صلی الله عليه و آله و سلم) خطبه اي ايراد كرده فرمودند: «أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَيْكُمْ شَهْرُ اللَّه»(1) ماه خدا به شما روي كرد. چون در اين ماه «صوم الله» مطرح است و روزه مال خداست و اين ماه، ماه روزه است، ماه مبارك رمضان را «شهر الله» مي نامند. چنانكه ماه رجب «شهر ولايت» و ماه شعبان هم «شهر نبوّت و رسالت» است. از اين رو در دعاهاي ماه رجب از خداوند متعال توفيق عبادت در ماه مبارك رمضان مسئلت مي شود تا زمينه آن از ماه رجب مهيّا و فراهم شود و تا انسان مقدماتي را طي نكند، نمي تواند به عظمت ماه مبارك رمضان راه يابد.
در روايتي فرموده اند: «نگوييد رمضان آمد، رمضان رفت، بگوييد: ماه رمضان آمد و ماه رمضان رفت؛ زيرا رمضان اسمي از اسماي مبارك خداي سبحان است».(2) شهر رمضان در حقيقت «شهر الله» است. اگر انسان در شهر الله، به لقاء الله نرسد، به باطن روزه نرسيده؛ بلكه روزه اي در سطح طبيعت گرفته است، پاداشي هم كه به او مي رسد در همان سطح خواهد بود.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.