پاسخ اجمالی:
علیمحمد باب در کتاب های مختلفش نظیر صحیفه عدلیه و ابلاغیه الف، به وجود امام زمان و اعتقاد به او، غیبت آن حضرت، لزوم اطاعت از نواب عام ایشان در هنگامه غیبت کبری شهادت می دهد و به امام ابراز علاقه می کند و در تفسیر سوره اعلی رمز ماندگاری و عمر طولانی امام زمان(عج) را اعتدال بدن و امکانات بدنی آن امام می داند. همچنین فاضل مازندرانی در کتاب اسرار الآثار در تفسیر سوره کوثر و از قول علیمحمد باب به غیبت های دوگانه امام و موقعیت نواب خاص در زمان غیبت صغری اشاره می کند.
پاسخ تفصیلی:
علی محمد شیرازی در کتاب "صحیفه عدلیه" می نویسد:«و بعد از آنکه اهل دین به اول سنه بلوغ رسیده، غیبت از برای حجت خود امر فرموده و خلایق را حتم به اتباع حجت خود فرموده... »(1) و نیز تصریح می کند:« و امروز به اراده بقیة الله امام عصر ( علیه السلام ) است و جود حکما وقع علیه اسم الشیء... »(2)
در کتاب "اسرار الآثار" فاضل مازندرانی، از تفسیر سوره کوثر علی محمد شیرازی، چنین می خوانیم:
«فاعرف إنّ له کان غیبتان باذن الله و قد حضر مابین طلعته خلق و لایعلم عدّتهم إلاّ من شاء الله و إنّ فی الغیبة الصغری له وکلاء معتمدون و نوّاب مقرّبون و إنّ مدّتها قضت فی سبعین سنة وأربعة وعدّة أیام معدودة و إنّ فی تلک أیام نوّابه - روحی فداه - عثمان بن سعید العمری و ابنه ابی جعفر محمد بن عثمان و الشیخ المعتمد به الشیخ أبوالقاسم الحسین بن روح، ثم علی بن محمد السمری و إنّهم کانوا فی غیبته الصغری محال الأمر و مواقع النهی ».
پس بدان که محققاً برای او، مهدی ( علیه السلام ) به اذن خدا دو غیبت بود و در این غیبت ها گروهی مردم به حضورش بار یافتند و تعداد آنان را جز کسی که خدا خواهد، نمی داند و همانا در ایام غیبت صغری، برای او وکلائی مورد اعتماد و نوابی مقرب بودند و مدت غیبت صغری هفتاد و چهار سال و چند روز طول کشید و به درستی که در این ایام، نواب امام که روحم فدایش باد، عثمان بن سعید عمری و پسرش ابوجعفر محمد بن عثمان و شیخ مورد اعتماد، ابوالقاسم حسین بن روح و علی بن محمد سمری بودند و همانا این اشخاص در غیبت صغرای امام، مقام امر و نهی شیعه را داشتند.(3)
در ابلاغیه الف، علی محمد شیرازی تصریح می کند:
« وأشهد أنّ بعد الأبواب الأربعة لیس له باب قد ورد فی الحدیث وإنّ له فی أیام غیبته علماء مستحفظین وأشهد أنّ طاعتهم فرض و موّدتهم عدل و من أنکر أحداً منهم فقد کفر وکان من الخاسرین».
و شهادت می دهم که بعد از ابواب چهارگانه برای امام زمان، نایب و باب دیگری نیست؛ چنانکه در حدیث وارد است... و همانا در ایام غیبت او، علمائی هستند که نگهبان دینند... شهادت می دهم که طاعت و پیروی ایشان واجب است و دوستی آنها طریقه میانه و اعتدال می باشد و هر کس یکی از ایشان را منکر شود، پس کافر شده و از مردم زیانکار خواهد بود.(4)
و در جای دیگر از همین« ابلاغیه » می نویسد:
« وحجّتک الحیّ الّذی وجوده یبقی کلّ الخلق، و یذکره بذکره کلّ الموجودات ان تحفظ غیبته و تقرّب أیّامه و أشهد أنّ الیوم کان حجّتک محمد بن الحسن صلواتک علیه و علی من اتبعه».
خدایا حجت زنده خودت را، که به وجودش همه آفریدگان برقرارند و به یادش همه متذکرند، در غیبتش دور از بلا نگهدار و ایام ظهورش را نزدیک فرما... و شهادت می دهم که امروزه حجت تو، حضرت محمد بن الحسن است که درود تو بر او و پیروانش باد.
در تفسیر سوره بقره علی محمد شیرازی ذیل آیه«وَإِذْ نَجَّیْنَاکُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْنَ یَسُومُونَکُمْ» می نویسد:
«إنّ آل الله سلام الله علیهم فی رتبة جسمهم الظاهرة أقوی جسمهم من أفئدة أهل الجنان، لولا یقتلهم أحد لا یموتون لأنّ اجساد هم کانت و لا یجری التغیّر لهم کمایکون الحجة محمد بن الحسن ( علیه السلام ) حیّاً ».
همانا اهل بیت ( علیه السلام ) در رتبه ظاهری جسمانی، بدنشان از دلهای بهشتیان نیرومندتر است؛ چنانچه اگر کسی آنان را نمی کشت، نمی مردند؛ زیرا که به راستی بدن آنان در حال اعتدال است و دگرگونی در آن راه ندارد، همانگونه که حضرت حجت محمد بن الحسن ( علیه السلام ) زنده است.
در تفسیر و العصر چنین آمده:
«انه روحی فداه لولا یظلم علیه احد لم یتغیر جسده فی هذه الدنیا لأنّه کان معتدلا بغایة الإعتدال... و لذا ان الحجة ( علیه السلام ) کان حیّاً ما قضی علیه من الشؤنات المعدودة و انه روحی فداه لولا یظلمه احد لم یتغیره فی قدیم الدهور».
همانا او ( مهدی )، روحم فدایش باد اگر کسی بر او ستم نکند، بدنش در این حیات دنیوی دگرگون نخواهد شد؛ زیرا که او در نهایت اعتدال بسر می برد... و بنابراین حضرت حجت ( علیه السلام ) زنده می باشد و کارهای دنیوی بر او مؤثر نیفتد و همانا او که روحم فدایش باد، اگر کسی بر او ستم نکند، به گذشت روزگاران دراز، دگرگونی نپذیرد.(5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.