پاسخ اجمالی:
اعتقاد به اسرار حروف که از معتقدات مردم خرافی «کلده» و «آشور» باقی مانده، در بابیه بسیار تاکید شده و از این ارقام که صرفا نتیجه خیال و قرارداد بشری است، اسرار عجیبی توقع دارند، عدد 19 در بین آنها بسیار محترم است، سال را به 19 ماه و هر ماه را به 19 روز تقسیم کرده، و 5 روز باقی مانده را بدون دلیل، آزاد و «مظاهرا لها» می نامند. می گویند: کلام الهی «بسم الله الرحمن الرحیم»، 19 حرف دارد و نام پنج تن، 19 حرحتی باب تقسیمات تاریخی را هم بر عدد نوزده بنا گذاشته اند.
پاسخ تفصیلی:
اعتقاد به اسرار حروف و ارقام، ازقدیم در بین مردم بوده است . ولی دربعضی از ملل و نحل، جنبه خارق العاده و قدسی به بعضی اعداد داده شده و به نظر می رسد که این رسم از معتقدات مردم خرافی "کلده" و "آشور" مانده باشد . اعداد سه و چهار و هفت و دوازده و هفتاد، از قدیم الایام بعضی به فال نیک و اندکی نیز به فال بد گرفته می شدند . چنانچه اکنون نیز عدد سیزده هم در دنیای متمدن امروزبه نحوست معروف است. و هنوز این یادگار دوره خرافات، از ذهن بشر بیرون نرفته است.
در فرقه باب، گذشته از آنکه به عدد و اسرار و ارقام و حساب اهمیت داده شده و از این ارقام که صرفا نتیجه خیال و قرارداد بشری است، اسرار عجیبی توقع دارند، عدد 19 بسیار محترم است و دراین باب، اشاره به آیه قرآن مجید در سوره "المدثر" می کنند که می فرماید: و علیها تسعة عشر. باب، سال را به 19 ماه و هر ماه را به 19 روز تقسیم کرده، و بقیه ی 5 روز دیگر را بدون دلیل اساسی، آزاد و "مظاهرا لها" می نامد. واین تقسیم بندی چیزی است شبیه به تقسیمات زردشتی، ازاین که 5 روز آخرسال را به نام "گاهنبار"، صاحب احترامی خاص می دانستند .
همانگونه که در تسمیه روزه های هفته هم مانند زرتشتیان، هر روز را به اسمی خاص، خوانده اند (در ماههای زرتشتی، هر یک از روزها اسم خاصی دارد . اما در میان بابیه، فقط هفت اسم است برای هفت روز هفته که در ماه تکرار می شود ).
می گویند: کلام الهی بسم الله الرحمن الرحیم (در سوره نمل) 19 حرف دارد . اما خود آنها این کلام الهی و آسمانی را به (بسم الله الامنع الاقدس) تغییر داده اند و می گویند: این نیز 19 حرف است . حتی گویند نام پنج تن آل الله، 19 حرف است . به همین جهات و روی این توهم که 19 را خاصیتی است، باب تقسیمات تاریخی را هم بر عدد نوزده بنا گذاشته است. مثلا می نویسد: واحد اول از پیدایش باب. در تعداد مریدان باب نیز مبنای سال، واحد است. واحد اوّلیّه باب عبارت است: از خود "سیّد باب" و هیجده نفر از مؤمنین اوّلیّه به باب.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.