پاسخ اجمالی:
عمر سعد نزديك ظهر روز يازدهم دستور حركت به سوى كوفه را صادر كرد. زنان و دختران و كودكان حرم حسينى را بر شتران بدون جهاز سوار كردند و به سوى كوفه حركت دادند. در «عقد الفريد» آمده: در ميان اسراء دوازده پسر بچه و نوجوان از جمله آنها محمد بن الحسين و على بن الحسين(ع) بودند.
اسارت در اسلام هرگز بين مسلمين وجود نداشت، به همين دليل هنگامى كه اسرا را از شهرهاى مختلف عبور مى دادند، باور مردم اين بود كه آنها اسيران بلاد كفرند! اما هنگامى كه حقيقت بر آنها روشن مى شد، فريادشان بلند مى گشت.
پاسخ تفصیلی:
عمر سعد پس از دفن اجساد پليد سپاهيانش نزديك ظهر روز يازدهم دستور حركت به سوى كوفه را صادر كرد. با اين دستور زنان و دختران و كودكان حرم حسينى را بر شتران بدون جهاز سوار كردند و همانند اسيران بلاد كفر به سوى كوفه حركت دادند.
«ابن عبد ربه» در «عقد الفريد» مى نويسد: در ميان اسراء دوازده پسر بچه و نوجوان از جمله آنها محمد بن الحسين(1) و على بن الحسين(عليه السلام) بودند. (2)
از جمله زنان بزرگوارى كه در كربلا به اسارت درآمدند عبارتند از:
زينب كبرى(عليها السلام)، ام كلثوم (3)، فاطمه دختر اميرالمؤمنين(عليه السلام)، فاطمه دختر امام حسين(عليه السلام) (4)، سكينه دختر امام حسين(عليه السلام) (5)، و دختر چهارساله امام حسين(عليه السلام)(رقيه) (6)، و رباب دختر امرء القيس همسر با وفاى امام حسين(عليه السلام) (7)، رمله، مادر حضرت قاسم و همسر امام حسن مجتبى(عليه السلام). (8)
اينان بازماندگان از عترت رسول الله بودند كه ابن سعد و سپاهش حرمت پيامبر را در حق آنها رعايت نكردند و با جسارت تمام آنان را چون اسيران جنگى به بند كشيدند و با خيل نامحرمان كه قاتلان ذریّه پيامبر(صلى الله عليه وآله) و يارانش بودند، به سوى كوفه روانه ساختند.
اسارت در اسلام هرگز بين مسلمين وجود نداشت و اگر اسيرى ديده مى شد مربوط به جنگ هايى بود كه ميان مسلمين و غير مسلمين روى داده بود و اين كارى كه بنى اميه كردند بزرگترين توهين به مقام شامخ خاندان رسول خدا(صلى الله عليه وآله) بود و به همين دليل هنگامى كه اسرا را از شهرهاى مختلف عبور مى دادند، باور مردم اين بود كه آنها اسيران بلاد كفرند! اما هنگامى كه حقيقت بر آنها روشن مى شد، فريادشان بلند مى گشت كه اى واى! مگر ممكن است خاندان پيامبر خدا اسير شوند؟! (9)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.