پاسخ اجمالی:
از عبارات کتاب مقدس چنین به دست می آید که مریم(س) پس از تولد عیسی(ع)، به نکاح یوسف نجّار درآمده است. همچنین بنابر اشارات کتاب مقدس، عیسی(ع) برادران و خواهرانی داشته است. پروتستان ها با تکیه بر متن کتاب مقدس معتقد به دوشیزگی مریم(س) تا زمان تولد عیسی (ع) هستند. و می گویند مریم پس از تولد عیسی (ع) دارای چهار پسر و چندین دختر شد. امّا کاتولیک ها و ارتدوکس ها مریم(س) را تا پایان عمر باکره می دانند و متون کتاب مقدس را تأویل می کنند.
پاسخ تفصیلی:
به گفته ی کتاب مقدس، مریم (علیها السلام) در عقد شخصی به نام یوسف بود که به شغل نجاری اشتغال داشت اما قبل از آمیزش با همسر خود او را از روح القدوس حامله یافت و تا زمان تولد عیسی (علیه السلام) با وی همبستر نشد.(1)
اگر این پرسش مطرح شود که آیا باکره بودن مریم (علیها السلام) تا پایان عمر ادامه داشت یا صرفاً تا زمان تولد عیسی؟ اگر کتاب مقدس را، که از اعتباری افزون بر سنت کلیسایی برخوردار است، مرجعی برای دست یابی به پاسخ این پرسش بدانیم، به مواردی در اناجیل برمی خوریم که ما را در حل پرسش کمک می کند: «یوسف از خواب بیدار شد و طبق دستور فرشته ی خدا عمل نمود و مریم (علیها السلام) را به خانه ی خود آورد. اما تا زمانی که مریم (علیها السلام) پسر خود را به دنیا آورد با او همبستر نشد.»(2) از این عبارت به دست می آید که پس از تولد عیسی (علیه السلام)، مریم (علیها السلام) به نکاح یوسف درآمده است. بنابراین، باکرگی وی تنها تا زمان تولد عیسی (علیه السلام) بود. از سوی دیگر، کتاب مقدس به برادران و خواهران عیسی (علیه السلام) اشاره کرده است: «و چون به وطن خویش آمد ایشان را در کنیسه ی ایشان تعلیم داد به قسمی که متعجب شده، گفتند: از کجا این شخص چنین حکمت و معجزات را به هم رسانید. آیا این پسر نجار نمی باشد و آیا مادرش مریم نامی نیست و برادرانش یعقوب و یوسف و شمعون و یهودا و همه ی خواهرانش نزد ما نمی باشند؟ پس این همه را از کجا به هم رسانید؟»(3)
پروتستان ها با تکیه بر متن کتاب مقدس معتقد به دوشیزگی مریم (علیها السلام) تا زمان تولد عیسی (علیه السلام) هستند. و می گویند مریم پس از تولد عیسی (علیه السلام) دارای چهار پسر و چندین دختر شد.(4)
اما کاتولیک ها و ارتدوکس ها مریم (علیها السلام) را تا پایان عمر باکره می دانند و به استناد سنت کلیسایی که از پدران باقی مانده است، متون کتاب مقدس را تأویل می کنند. از نظر آنها، عبارت هایی که یعقوب و یهودا را برادران عیسی(علیه السلام) معرفی می کند ،به برادران دینی تفسیر می شود و منظور از فرزندان مریم (س) فرزندان عمو و یا فرزندان خاله ی وی هستند.(5)
از رساله هایی که در سده های نخستین مسیحی نوشته شده است می توان دریافت که اعتقاد به باکره بودن مریم (علیها السلام) تا پایان عمر، گرچه عقیده ای ضروری و همگانی به شمار نمی آمده، در میان دانشمندان رایج بوده است.
بستانی به کتابی از ایرونیموس (ژروم)، - دانشمند مشهور مسیحی و مترجم کتاب مقدس به زبان لاتین (347 تا 420 م) - اشاره می کند که به دفاع از دوشیزگی مادام العمر مریم (علیها السلام) و علیه هلثیدیوس که منکر بکارت همیشگی او بود، نوشته شده است.(6)،(7)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.