پاسخ اجمالی:
پس از کشته شدن باب، این اندیشه که باید فرقه جدید ایادی در مناطق مختلف از جمله ایران تشکیل شود، قوت گرفت. زیرا جدایی افراد عادی از مراکز تبلیغی، باعث افول سریع آنان خواهد شد و از سوی دیگر، وجود ایادی از نظر مادی و معنوی، در گسترش فرقه مؤثر خواهد بود. در این هنگام، مهم ترین دغدغه محافل بهائی، انتخاب 26 نفر از مؤمنین بهائی، به نام ایادی امر الله بود، سرانجام 27 نفر از مؤمنین به نام ایادی امرالله انتخاب شدند، که وظیفه آنان، حفاظت و تبلیغ امر حضرت بهاء الله، تحت نظر ولی امر الله بود.
پاسخ تفصیلی:
از همان زمان که پس از کشته شدن "باب"، رهبران و پیروان وی به بغداد و سپس به ادرنه، قبرس و عکا، رانده شدند، این فکر که باید فرقه ی جدید ایادی و عواملی در مناطق مختلف _ مخصوصاً در ایران _ داشته باشد، پیدا شد و قوت گرفت. زیرا تجربه نشان داده بود که جدا ماندن افراد عادی از مراکز تبلیغ، باعث نزول و افول سریع آنان خواهد شد، حال آنکه وجود ایادی و عوامل رابطه چه از نظر مادی و چه از لحاظ معنوی می توانست به نفع گسترش معتقدات فرقه ی جدید و پیوستگی افراد آن باشد.
این موضوع پس از مرگ "عباس افندی"، اختلاف او با برادرش، جانشینی "شوقی افندی" و بویژه تجربه ای که از دوران جدائی "ازلی ها" و "بهائی ها" داشتند، اهمیت بیشتری کسب کرد که اینک به شرح آن می پردازیم:
پس از درگذشت عباس افندی (عبدالبهاء) در سال 1309، ق. (1921، م) مهمترین موضوع مورد بحث محافل بهائی انتخاب 26 نفر از مؤمنین و سران بهائی به نام "ایادی امر الله" بود. شش سال پس از اینکه شوقی ربانی به سمت چهارمین پیشوای بهائیت برگزیده شد، در توقیع نوامبر 1927 خود درباره ی ایادی گفت: « ای احبای الهی تعیین ایادی امر الله و تنفیذ احکام مقدسه شریعت الله و تشریع قوانین متفرقه از منصوص کتاب الله و انعقاد مؤتمر بین المللی پیروان امر حضرت بهاء الله و ارتباط جامعه بهائی به انجمنهای متفرقه علمیه و ادبیه و دینیه و اجتماعیه کل بتشکیل و استقرار بیت العدل اعظم الهی در ارض اقدس در جوار بقاع مرتفعه منوره علیا منوط و معلق زیرا این معهد اعلی سرچشمه اقدامات و اجرائیات کلیه بهائیان است و معین و مرجع این عبد ناتوان ...».
بعد از صدور این فرمان، شوقی در توقیع 1929 انتخاب ایادی را مختص خود دانسته می گوید: « ... ایادی امر الله را باید ولی امر الله تعیین و تسمیه کند... ».
بعد از صدور این جملات درباره ی وظائف ایادی در تلگراف 6 آوریل 1954 خویش می گوید: « ... مقدر است که دو وظیفه ی مقدس خود یعنی حفاظت و تبلیغ امر حضرت بهاء الله در تحت نظر مراقبت ولی امر الله انجام دهند ... ».
سرانجام در روز 25 نوامبر 1957 (3 آذر 1335) شوقی ربانی 27 نفر از مبلغین و مؤمنین بهائیت را به نام ایادی امر الله انتخاب کرد که اسامی آن همان روز طی ابلاغیه ای به همه ی محافل بهائیت مخابره شد.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.