پاسخ اجمالی:
اسلام می گوید: اگر در حقّ کسی موضوع دزدی به ثبوت رسید، دست او را از حدّ انگشتها قطع کنید. اما جناب "بهاء " در مرتبه اول حکم به تبعید، در مرتبه دوم حبس و در مرتبه سوم، امر به گذاردن علامت در پیشانی دزد می کند. درباره این حکم تذکر چند نکته خالی از لطف نیست: 1- این دزد در محلی که به آن تبعید شده و او را نمی شناسند، راحتتر می تواند دزدی کند. 2- بین دزدی که برای امرار معاش، ناگزیر به دزدی شده و دزدان حرفه ای فرق نگذاشته است. 3- علامت گذاردن، به صورت مجمل بیان شده است.
پاسخ تفصیلی:
اسلام می گوید: اگر در حقّ کسی موضوع دزدی به ثبوت رسید، دست او را از حدّ انگشتها قطع کنید «وَالسارقُ وَالسارِقَةُ فَاقطَعُوا اَیدیَهُما جَزاءاً بِما کَسَبا نَکالاً مِنَ اللهِ».(1) ؛ (دست مرد و زن سارقه را قطع کنید در جزای آنچه بجا آورده اند؛ و این حدّ برای عبرت گرفتن دیگران است.)
اگر دست یک خیانتکار بریده شود، هزاران دستها از خیانت و تعدّی و دزدی و تجاوز کردن جلوگیری می شوند.
"بهاء " در " اقدس" می گوید: «قد کتب علی السارق النفی و الحبس و فی الثالث فاجعلوا فی جبینه علامة یعرف بها لئلّا تقبله مدن الله و دیاره ایّاکم ان تاخذکم الرأفة فی دین الله اعملوا ما امرتم به من لدن مشفق رحیم» نوشته شده است برای سارق در مرتبه اول تبعید کردن، و در مرتبه دوم زندانی نمودن، و در مرتبه سوم لازم است در پیشانی او علامتی گذاشت، تا همه بشناسند و شهر های خدا او را نپذیرند، و مبادا به حال او رأفت و رقت نمائید، و آنچه را که مأموریّت دارید، انجام بدهید.(2)
درباره این حکم تذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
1_ مجازات دزد در مرحله اول تبعید است. اما در این حکم مشخص نفرموده اند که تبعیدسارق به عنوان مجازات از محلی که سرقت نموده، و مردم و ماموران او را شناخته اند، به محلی غریبه که او را نمی شناسند و راحت می تواند دوباره به کار خود ادامه دهد، - و تامدتی هم احتمالا گیر نیفتد - چه عواقب و یا فوایدی در پیشگیری از جرم دارد؟!
2_ زندان نمودن دزدی که برای بار دوم دست به دزدی زده، و ملحق نمودن او در زندان به جمع دزدان دیگر دستگیر شده، - تا هرچیزی را هم که بلد نیست از دیگردزدها بیاموزد - چه فایده ای در پیشگیری از جرم دارد؟!
3_ در این حکم ،فرق میان دزدان کوچک _که برای امرار معاش، ناگزیر به دزدی شده اند -، با دزدان حرفه ای و جهانی که کلان دزد محسوب می شوند، گذاشته نشده است؛ و هر دو به طور یکسان باید به زندان منتقل شده، در کنار هم زیست نمایند؛ مگر اینکه شارع کتاب "اقدس" دستور به ایجاد زندان های متعدد برای انواع دزدان بدهند، که کتاب "اقدس" در این زمینه ساکت است.
4_ این دستور نوین برای داغ زدن یا علامت گذاشتن بر پیشانی دزدان، _که در هیچکدام ازادیان الهی سابقه نداشته است_ به چه وسیله و چه زبان و در چه اندازه و توسط چه کسانی و پس از احراز از چه دادگاهی باید اجرا شود؟!
5_ وظیفه شما در هر محلی که وارد می شوید، و با هر کسی که برخورد می نمائید، این است که قبل از هرگونه تماس و سلام و علیک، ابتدا و در مرحله نخست، پیشانی او راکنترل نمائید که آیا دزد است یا نیست؟!علامت دارد یا ندارد؟(3)!
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.