پاسخ اجمالی:
قرآن کریم در نفی تصورات باطلی که درباره خداوند و همسر و فرزند داشتن او می شود فرموده: «خداوند از آنچه او را به آن توصیف می کنید منزه است، او کسی است که آسمان و زمین را ابداع کرده است». اصولا او چه نیازى به همسر دارد؟ وانگهى چه کسى ممکن است همسر او باشد؟ با این که همه مخلوق او هستند، از همه اینها گذشته ذات مقدس او از عوارض جسمانى پاک و منزّه است و داشتن همسر و فرزند، یکى از عوارض روشن جسمانى و مادى است.
پاسخ تفصیلی:
از جمله خرافاتى که بت پرستان به آن اعتقاد داشتند این بود که: (آنها براى خدا پسران و دخترانى از روى نادانى قائل شدند)؛ «وَ خَرَقُوا لَهُ بَنینَ وَ بَنات بِغَیرِ عِلْم». (1)
اما این که چه طوائفى براى خدا پسرانى قائل بودند؟ قرآن نام دو طایفه را در آیات دیگر برده است: یکى مسیحیان که عقیده داشتند عیسى(علیه السلام) پسر خدا است و دیگر یهود که عُزیر(علیه السلام) را فرزند او مى دانستند.
اعتقاد به وجود فرزند پسر، براى خدا منحصر به مسیحیان و یهودیان نبوده، بلکه در میان مذاهب خرافى پیشین نیز وجود داشته است همانطور که در تفاسیر و تواریخ آمده است طایفه قریش معتقد بودند فرشتگان، فرزندانى هستند که از ازدواج خداوند با جن به وجود آمده اند.
ولى قرآن قلم سرخ بر تمام این مطالب خرافى و پندارهاى موهوم و بى اساس کشیده و با جمله رسا و بیدار کننده اى، همه این اباطیل را نفى کرده، مى فرماید (منزه است خداوند و برتر و بالاتر است از این اوصافى که براى او مى گویند)؛ «سُبْحَانَهُ وَ تَعَالى عَمَّا یَصِفُون».
در آیه بعد به پاسخ این عقائد خرافى پرداخته مى فرماید: (خداوند کسى است که آسمان و زمین را ابداع و ایجاد کرد)؛ «بَدیعُ السَّماوَاتِ و الأرضِ».
آیا هیچ کس دیگرى چنین کارى را کرده؟ و یا قدرت به آن دارد تا شریک او در عبودیت شمرده شود؟ نه، همه مخلوقند، سر به فرمان او و نیازمند به ذات پاک او.
اصولا او چه نیازى به همسر دارد؟ وانگهى چه کسى ممکن است همسر او باشد؟ با این که همه مخلوق او هستند، از همه اینها گذشته ذات مقدس او از عوارض جسمانى پاک و منزّه است و داشتن همسر و فرزند، یکى از عوارض روشن جسمانى و مادى است. (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.