پاسخ اجمالی:
اناجيل كنونى سالها بعد از مسيح نگاشته شده و داراى تناقضهاى آشكارى است و وجود خرافاتی مانند داستان شراب سازی حضرت عیسی(ع) با وجود حرمت آن در تورات، روشنگر اين واقعيت است.
مسیحیان درباره شخصیت مریم مجدلیه نیز مطالب متناقضی بیان نموده اند. برخی او را بدکاره می دانند که بعد از آشنایی با حضرت عیسی به او ایمان آورده. برخی هم معتقدند او گنهکار نبوده و... اما در هیچیک از اناجیل به ازدواج حضرت عیسی با این زن تصریح نشده است.
قول صحیح که اسلام نیز آن را قبول دارد این است که ایشان هرگز ازدواج نکرده؛ چنانکه امام علی(ع) در روایتی به آن تصریح نموده اند: «... نه همسرى داشت كه وى را بفريبد و نه فرزندى كه او را غمگين نمايد، و نه ثروتى كه او را به خود مشغول دارد، و نه طمعى كه خوارش سازد. مركبش پاهايش و خادمش دستهايش بود».
پاسخ تفصیلی:
دیدگاه مسیحیان درباره مریم مَجدَلیّه:
مسیحیان درباره شخصیت مریم مَجدَلیّه مطالب ضد و نقیضی بیان نموده اند، برخی او را بدکاره می دانند که بعد از آشنایی با حضرت عیسی به او ایمان آورده، برخی هم معتقدند او نه تنها زنی گنهکار نبوده، بلکه او از خانواده ای سلطنتی می باشد و عیسی مسیح با او ازدواج نمود. روایات مربوط به مریم مجدلیه نیز در مسیحیت امروز روایاتی متعارض و دستخوش تحریف می باشند؛ لذا هرگز نمی توان به استناد آنچه در برخی اناجیل آمده حکم کرد.
اعتبار اناجیل کنونی:
تاريخ اناجيل كنونى مي گويد كه تمام آنها ساليان دراز بعد از مسيح و بدست بعضى از مسيحيان نگاشته شده است و به همين دليل داراى تناقضهاى آشكارى است و اين نشان مي دهد كه آنها قسمتهاى قابل ملاحظه اى از آيات انجيل را به كلى فراموش كرده بودند. وجود خرافات آشكار در اناجيل كنونى مانند داستان شرابسازى مسيح(1) كه بر خلاف حكم عقل و حتى پاره اى از آيات تورات و انجيل كنونى است و داستان مريم مجدليه(2) و امثال آن نيز روشنگر اين واقعيت است.(3)
روایات اناجیل درباره مریم مَجدَلیّه:
اما برای روشن شدن مطلب، برخی از روایاتی که در این باره ذکر کرده اند را بیان می کنیم:
درباره شیوه آشنایی مريم مجدليه با حضرت عیسی در انجیل یوحنا چنين مى خوانيم: «عیسی(علیه السلام) ... بامدادان باز به هیکل(4) آمد ... که ناگاه کاتبان و فریسیان(5) زنی را که در زنا گرفته شده بود، پیش او آوردند ... و گفتند: موسی در تورات به ما حکم کرده است که چنین زنان، سنگسار شوند. اما تو چه می گویی؟ و این را از روی امتحان بدو گفتند ... و چون در سؤال اصرار نمودند عیسی(ع) بدیشان گفت: هرکه از شما گناه ندارد اول بر او سنگ اندازد... . از مشایخ شروع کرده تا به آخر، یک یک بیرون رفتند و عیسی تنها باقی ماند با آن زن ... پس عیسی بدان زن گفت: ای زن! آن مدعیان تو کجا شدند؟ آیا هیچ کس بر تو فتوا نداد؟ زن گفت: هیچ کس ای آقا. عیسی گفت: من هم بر تو فتوا نمی دهم؛ برو دیگر گناه مکن».(6)
در این داستان هیچ نکته ای که با عصمت ایشان منافات داشته باشد وجود ندارد و اینکه از اجرای حد زنا نسبت به این زن خودداری کردند هم از اختیاراتی است که خداوند به پیامبران داده است؛ چنانکه در اسلام نیز مواردی وجود دارد که پیامبر(صلی الله علیه وآله) با توجه به اختیاراتی که داشته است، از حدی که بر گردن گناهکار بوده گذشته است، و ایشان را به سوی خدا فراخوانده است.(7)
اما در انجيل لوقا داستان آشنایی اینگونه بیان شده است: «يكى از فريسيان از او [مسيح] وعده خواست كه با او غذا خورد پس به خانه فريسى درآمده بنشست * كه ناگاه زنى كه در آن شهر گناهكار بود چون شنيد كه در خانه «فريسى» به غذا نشسته است شيشه اى از عطر آورده، * در پشت سر او نزد پاهايش گريان بايستاد و شروع كرد به شستن پاهاى او به اشك خود و خشكانيدن آنها به موى سر خود و پاهاى وى را بوسيده، آنها را به عطر تدهين كرد، * چون فريسى كه از او وعده خواسته بود اين را بديد با خود مى گفت كه اين شخص اگر نبى بودى هر آينه دانستى كه اين كدام و چگونه زن است كه او را لمس مى كند زيرا كه او گناهكارى است * عيسى جواب داده به وى گفت: اى شمعون چيزى دارم كه به تو بگويم! گفت: اى استاد بگو * گفت: طلبكارى را دو بدهكار بود كه از يكى پانصد و از ديگرى پنجاه دينار طلب داشتى * چون چيزى نداشتند كه ادا كنند هر دو را بخشيد بگو كداميك از آن دو او را زيادتر محبّت خواهد نمود * شمعون در جواب گفت: گمان مى كنم آن كه او را زيادتر بخشيد، به وى گفت: نيكو گفتى * پس به سوى آن زن اشاره نموده، به شمعون گفت: اين زن را نمى بينى؟ * به خانه تو آمدم آب به جهت پاهاى من نياوردى ولى اين زن پاهاى مرا به اشكها شست و به موهاى سر خود آنها را خشك كرد * مرا نبوسيدى ليكن اين زن از وقتى كه داخل شدم از بوسيدن پاهاى من باز نايستاد* سر مرا به روغن مسح نكردى ليكن او پاهاى مرا به عطر تدهين كرد * از اين جهت به تو مى گويم گناهان او كه بسيار است آمرزيده شد، زيرا كه محبّت بسيار نموده است ليكن آن كه آمرزش كمتر يافت محبّت كمتر مى نمايد».(8)
در این داستان مطالبی آمده که هیچ عقل سلیمی آن را باور نمی کند؛ چراکه هیچ انسانی آنقدر اشک ندارد که جاری شود و با آن پای کسی را بشوید و موی سر هم هر اندازه بلند باشد قادر به خشک کردن پای خیس نمی باشد. حتی برفرض محال این داستان درست باشد هم گناهی متوجه حضرت عیسی نمی شود تا با عصمت ایشان منافات داشته باشد.
طبق برخی دیگر از نقلها هم مریم مجدلیه از جمله مؤمنان و مقربان حضرت عیسی(علیه السلام) بود. او در ابتدا زن بدکاره ای بوده که بعد از روبرو شدن با عیسی به او ایمان آورد و به نقل کتاب مقدس، عیسی(ع) ارواح خبیث را از درون او بیرون کرد،(9) پس از آن او در شمار مؤمنان به عیسی(ع) قرار گرفت. بنابر اعلام کتاب مقدس، او از جمله کسانی است که فرشته الهی و یا حضرت عیسی(علیه السلام) بعد از عروج بر او ظاهر گشته و حیات حضرت عیسی را بدان ها اعلام کرد.(10)
تا اینجا هیچ قرینه ای مبنی بر ازدواج حضرت عیسی(علیه السلام) با این زن وجود ندارد.
تنها روایت ازدواج حضرت عیسی(علیه السلام):
تنها دلیلی که مدعیان ازدواج حضرت عیسی بیان می کنند مطالبی است که بر قطعه پاپیروسی، که انتساب آن به حضرت عیسی نامعلوم می باشد، نوشته شده اشت. نشریه انگلیسی «دیلی میل» طی گزارشی از کشف یک قطعه پاپیروس خبر داده که در آن حضرت مسیح با خطاب «همسر من» از همسرش سخن می گوید. این نشریه به نقل از کارشناسان مطالعات قبطی معتقد است که این پاپیروس نشان می دهد حضرت مسیح با مریم مجدلیه ازدواج کرده بود.
در حالیکه حتی در این قطعه مجهول الحال هم بر ازدواج حضرت عیسی با مریم مجدلیه تصریح نشده و بر اساس حدس و گمان می باشد.
ضمن اینکه برخی از مسیحیان خصوصا کاتولیک معتقدند حضرت عیسی هرگز ازدواج نکرد. به اعتقاد برخی از آنها علت زن نداشتن حضرت عیسی(علیه السلام) این بود که زن عنصر گناه و شیطان کوچک است و ازدواج و مسائل جنسی مانع رشد و تعالی انسان می شود.(11) گرچه این برداشت علماي مسيحي از اين حالت مسيح نیز واقع گرايانه نيست، خصوصا اینکه برخی از علمای مسیحی دیدگاهی کاملا مخالف با اینها را دارند تا آن جا که حتی قایل به حرمت طلاق زن شده اند.(12)
همانطور که می بینیم مسیحیان درباره ازدواج حضرت عیسی اختلاف دارند و درباره شخصیت مریم مجدلیه نیز اختلاف شدید وجود دارد و حتی در بدکاره بودن او نیز بحث دارند. این اختلافات علاوه بر اینکه وجود تحریف در اناجیل را ثابت می کند مباحثی که درباره انبیا از جمله حضرت عیسی بیان کرده اند را زیر سؤال می برد.
قول صحیح درباره ازدواج حضرت عیسی(علیه السلام):
در مورد ازدواج حضرت عیسی(علیه السلام) قول صحیح که اسلام نیز آن را قبول دارد و روایات اسلامی آن را تأیید می کنند این است که ایشان هرگز ازدواج نکرده و داستان ارتباط زن بدکاره با ایشان و ازدواج ایشان با او هم خیالاتی بیش نیست و حتی اگر درست باشد هم بعد از توبه و ایمان آوردن او بوده و ازدواج با او با عصمت حضرت عیسی منافاتی ندارد.
اما اینکه چرا ایشان ازدواج نکردند؟ هم بخاطر بد بودن ازدواج از دیدگاه ایشان نبوده و این مسأله هم منافات با عصمت ایشان ندارد؛ زیرا شرايط ويژه آن زمان اين اقتضا را داشت كه حضرت عيسى(علیه السلام) دائما در حركت باشند و خانه و زن و فرزند اختيار نكنند. ضمن اینکه ایشان در 31 سالگی عروج کردند و فرصتی برای ازدواج پیدا نکردند؛ بنابراين مجرد بودن حضرت مسيح(ع) به هيج وجه اثبات نمي كند كه ازدواج كردن ضد ارزش است و يا اينكه تجرد ارزش دارد و باعث پاكي انسان مي شود و مانند آن.
زندگی زاهدانه و بی آلایش حضرت عیسی(علیه السلام):
بهترین دلیل پاکی حضرت عیسی(علیه السلام) از همه این تهمت های بی اساس، زندگی ساده و سراسر صفا و پاکی ایشان و دوری ایشان از هوا و هوس می باشد که نشان می دهد هرگز ازدواج با زن بدکاره درمورد ایشان واقعیت ندارد؛ چنانکه در روایتی از امام علی(علیه السلام) می خوانیم: «إِنْ شِئْتَ قُلْتُ فِي عِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ(علیه السلام) فَلَقَدْ كَانَ يَتَوَسَّدُ الْحَجَرَ وَ يَلْبَسُ الْخَشِنَ وَ يَأْكُلُ الْجَشِبَ وَ كَانَ إِدَامُهُ الْجُوعَ وَ سِرَاجُهُ بِاللَّيْلِ الْقَمَرَ وَ ظِلَالُهُ فِي الشِّتَاءِ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا وَ فَاكِهَتُهُ وَ رَيْحَانُهُ مَا تُنْبِتُ الْأَرْضُ لِلْبَهَائِمِ وَ لَمْ تَكُنْ لَهُ زَوْجَةٌ تَفْتِنُهُ وَ لَا وَلَدٌ يَحْزُنُهُ وَ لَا مَالٌ يَلْفِتُهُ وَ لَا طَمَعٌ يُذِلُّهُ دَابَّتُهُ رِجْلَاهُ وَ خَادِمُهُ يَدَاه»(13)؛ (اگر بخواهى سرگذشت عيسى بن مريم(ع) را برايت باز گو مي كنم: او سنگ را بالش خويش قرار مى داد، لباس خشن مى پوشيد، نان خشك مى خورد، نان خورشش گرسنگى، چراغ شبهايش ماه، مسكنش در زمستان مشرق و مغرب آفتاب بود [صبحها در جانب مغرب و عصرها در جانب مشرق روبروى آفتاب قرار مى گرفت]، ميوه و گلش گياهانى بود كه زمين براى بهائم مى رويانيد. نه همسرى داشت كه وى را بفريبد و نه فرزندى كه او را غمگين نمايد، و نه ثروتى كه او را به خود مشغول دارد، و نه طمعى كه خوارش سازد. مركبش پاهايش و خادمش دستهايش بود).(14)
نگاه قرآن به حضرت عیسی(علیه السلام):
ضمن اینکه نسبت دادن این اتهام ها به این پیامبر الهی در حالی است که قرآن مجید احترام فوق العاده اى براى حضرت مسیح(علیه السلام) قائل است؛ و در سوره هاى متعددى ـ مانند سوره بقره و آل عمران و مائده و بعضى دیگر از سوره ها ـ درباره او سخن گفته، و به عنوان یکى از پیامبران اولوالعزم (صاحب شریعت و کتاب آسمانى) که داراى معجزات فراوانى بوده، او را ستوده است.
از جمله در آيه 48 و 49 آل عمران مى خوانيم: «وَيُعَلِّمُهُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالْإِنجِيلَ * وَرَسُولًا إِلَى بَنِى إِسْرَائِيلَ أَنِّى قَدْ جِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِّنْ رَبِّكُمْ أَنِّى أَخْلُقُ لَكُمْ مِّنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْراً بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُبْرِءُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْىِ الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُنَبِّئُكُمْ بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لَّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُّؤْمِنينَ»؛ (و به او كتاب و دانش و تورات و انجيل مى آموزد * [و او را به عنوان] رسول و فرستاده به سوى بنى اسرائيل [قرار ده كه به آنها مى گويد] من نشانه اى از طرف پروردگار شما برايتان آورده ام، من از گِل، چيزى به شكل پرنده مى سازم، سپس در آن مى دمم و به فرمان خدا پرنده اى مى گردد و كور مادرزاد و مبتلايان به برص [پيسى] را بهبودى مى بخشم و مردگان را به فرمان خدا زنده مى كنم و از آنچه مى خوريد و در خانه خود ذخيره مى كنيد به شما خبر مى دهم، مسلماً در اينها نشانه اى براى شما است اگر ايمان داشته باشيد).(15)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.