پاسخ اجمالی:
خداوند در آیات 25 و 27 سوره جن، در جواب از زمان فرارسیدن قیامت می فرماید: «ای پیامبر بگو؛ من نمى دانم آنچه را که به شما وعده داده شده نزدیک است، یا پروردگارم زمانى براى آن قرار مى دهد؟» در حقیقت یکی از علل مخفی بودن زمان قیامت، موضوع امتحان و آزمون خلق است؛ چرا که با دانستن زمان آن، امتحان انسانها کم اثر خواهد بود. پیامبر(ص) در حدیثی این علم را مخصوص ذات پاک خداوند دانسته و به فراهم کردن زاد و توشه دعوت می کنند.
پاسخ تفصیلی:
قرآن مجید در آیات 25 ـ 27 سوره «جن» به پاسخ این سؤال پرداخته مى گوید: (بگو من نمى دانم آنچه را که به شما وعده داده شده [از عذاب دنیا و قیام رستاخیز] نزدیک است، یا پروردگارم زمانى براى آن قرار مى دهد؟)؛ «قُلْ إِنْ أَدْرِی أَ قَرِیبٌ ما تُوعَدُونَ أَمْ یَجْعَلُ لَهُ رَبِّی أَمَداً».
این علم، مخصوص ذات پاک خدا است و او خواسته از بندگانش مکتوم بماند تا موضوع امتحان و آزمون خلق، کامل گردد؛ چرا که اگر بدانند دور است یا نزدیک در هر دو صورت امتحان کم اثر خواهد بود.
در حدیثى آمده است: روزى «جبرئیل» به صورت یک عرب بیابانى در برابر پیامبر(صلى الله علیه وآله) ظاهر شد، و از جمله سؤالاتى که از آن حضرت نمود این بود: «أَخْبِرْنِى عَنِ السّاعَةِ»؛ (به من بگو کى قیامت برپا مى شود؟!)
پیامبر (صلى الله علیه وآله) فرمود: «مَا الْمَسْئُولُ عَنْها بَأَعْلَمَ مِنَ السّاِئِل»؛ (کسى که از او سؤال مى کنى [در این مسأله] آگاه تر از سؤال کننده نیست!)
بار دیگر آن مرد عرب با صداى بلند گفت: <span class="hadith«یا محمّد!(صلى الله علیه وآله) مَتَى السّاعَةُ»؛ (اى محمّد! قیامت کى خواهد آمد؟)
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود:« وَیْحَکَ اِنَّها کائِنَةٌ فَما أَعْدَدْتَ لَها؟!»؛ (واى بر تو، قیامت مى آید، بگو ببینم چه چیز براى آن فراهم کرده اى؟!)
اعرابى گفت: من نماز و روزه بسیارى فراهم نکرده ام، ولى خدا و رسولش را دوست دارم.
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: «فَأَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ»؛ (پس تو با کسى خواهى بود که دوستش دارى!).
«انس» یکى از یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى گوید: «فَما فَرِحَ الْمُسْلِمُونَ بِشَىْء فَرَحَهُمْ بِهذَا الْحَدِیْثِ»؛ (مسلمانان از هیچ سخنى مانند این سخن خوشحال نشدند). (1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.