پاسخ اجمالی:
قرآن مجید در آیات 27 ـ 28 سوره «فاطر»، به مسأله توحید اشاره مى کند. در این آیات، تنوع موجودات بى جان و چهره هاى مختلف و زیباى حیات در جهان نبات و حیوان و انسان، مورد توجه قرار گرفته، که چگونه خداوند «از آب بى رنگ، صدها هزار رنگ، پدید آورده» و از عناصر معین و محدود، موجودات کاملا متنوع، که هر یک از دیگرى زیباتر است آفریده. در جهان، هزاران موجود وجود دارد، که هر کدام با ویژگی ها و عجائب خلقتشان، نشانه اى از قدرت و عظمت و علم آفریدگارند.
پاسخ تفصیلی:
قرآن مجید در آیات 27 ـ 28 سوره «فاطر»، به مسأله توحید اشاره مى کند و صفحه تازه اى از کتاب تکوین را در برابر دیدگان انسان ها مى گشاید، تا پاسخى دندان شکن به مشرکان لجوج و منکران سرسخت توحید باشد.
در این صفحه زیبا از این کتاب بزرگ آفرینش، تنوع موجودات بى جان و چهره هاى مختلف و زیباى حیات در جهان نبات و حیوان و انسان، مورد توجه قرار گرفته، که چگونه خداوند «از آب بى رنگ صدها هزار رنگ، پدید آورده» و از عناصر معین و محدود، موجودات کاملا متنوع، که هر یک از دیگرى زیباتر است آفریده.
نخست مى گوید: (آیا ندیدى خداوند از آسمان آبى نازل کرد و به وسیله آن میوه هائى با الوان مختلف به وجود آوردیم؟)؛ «أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللّه أَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاَخْرَجْنا بِهِ ثَمَرات مُخْتَلِفاً ألوانُها».
«الوان» ممکن است به معنى رنگ هاى ظاهرى میوه ها باشد که حتى در یک نوع میوه مانند سیب، الوان گوناگونى وجود دارد، تا چه رسد به میوه هاى مختلف، و ممکن است، کنایه از تفاوت در طعم و ساختمان و خواص گوناگونى که در میوه ها وجود دارد، چنان که مثلا در انگور، شاید بیش از 50 نوع، و در خرما حدود 70 نوع وجود دارد.
در دنباله آیه، به تنوع طرقى که در کوه ها وجود دارد، و سبب شناخت جاده ها از یکدیگر مى شود اشاره کرده، مى گوید: (از کوهها نیز جاده هائى آفریده شده به رنگ سفید و سرخ، با رنگ هاى متفاوت و گاه به رنگ کاملا سیاه)؛ «وَ مِنَ الجِبالِ جُدَدٌ بیضٌ وَ حُمْرٌ مُخْتَلِفٌ ألْوانُها وَ غَرابِیبُ سُودٌ». (1)
این تفاوت الوان از یکسو، زیبایى خاصى به کوه ها مى بخشد، و از سوى دیگر، سببى براى پیدا کردن راه ها و گم نشدن در جاده هاى پر پیچ و خم کوهستانى است، و در نهایت دلیل است بر قدرت خداوند بر همه چیز.
در آیه بعد، مسأله تنوع الوان را در انسان ها و جانداران دیگر مطرح کرده مى گوید: (از انسانها و جنبندگان و چهارپایان نیز افرادى آفریده شده، که رنگ هاى متفاوتى دارند)؛ «وَ مِنَ النّاسِ وَ الدَّوَابّ وَ الأنْعامِ مُخْتَلِفٌ ألوانُهُ».
انسانها با این که همه از یک پدر و مادرند، داراى نژادها و رنگ هاى کاملا متفاوتند، بعضى سفید، همچون برف، بعضى سیاه، همچون مُرَکّب، حتى در یک نژاد نیز تفاوت در میان رنگ ها بسیار است، بلکه فرزندان دوقلو هم، که تمام مراحل جنینى را با یکدیگر طى کرده، و از آغاز در آغوش هم بوده اند، با دقت که نگاه کنیم از نظر رنگ کاملا یکسان نیستند، با این که: از یک پدر و یک مادر و در یک زمان نطفه آنها منعقد شده، و از یک نوع غذا تغذیه کرده اند.
گذشته از چهره ظاهرى، رنگ هاى باطنى آنها، و خلق و خوهاى آنها، و صفات و ویژگی هاى آنان و استعداد و ذوق هایشان، کاملا متنوع و مختلف است، تا مجموعاً یک واحد منسجم با تمام نیازمندیها را به وجود آورد.
در جهان جنبندگان، هزاران هزار نوع حشره، پرنده، خزنده، حیوانات دریائى و حیوانات وحشى بیابانى وجود دارد، که هر کدام با ویژگی ها و عجائب خلقتشان نشانه اى از قدرت و عظمت و علم آفریدگارند. (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.