پاسخ اجمالی:
«میرزا بهاء» درباره ی فاصله ی نامزدی با عقد و عقد با عروسی حکم جعل کرده و معتقد است که فاصله بین نامزدی و عقد بیش از 95 روز حرام است، و فاصله عقد و مراسم عروسی نیز نباید از یک شبانه روز بگذرد. شاید ایشان در مواردی به جهت تأخیر مراسم عقد و عروسی متضرر و ناراحت شده و مجبور شده اند برای رفع این پیش آمد، چنین حکمی را از آسمان مشیت نازل کنند.
پاسخ تفصیلی:
این موضوع نیز مانند تعیین مهر از مسائلی است که نمی توان حکم کلی و قانون عمومی برای آن ذکر نمود؛ زیرا به مقتضیات زمان و حال و شغل و پیش آمدهای غیر منتظره و ضروریات زندگی (مثل برگشت از سفر و اتمام تحصیل و تهیه وسایل زندگی و بهبودی از مریضی و امثال اینها) تفاوت کلی پیدا می کند.
ولی "میرزا بهاء" در اینجا نیز حکمی جعل کرده و معتقد است که فاصله بین نامزدی و عقد بیش از 95 روز حرام است، و فاصله عقد و مراسم عروسی نیز نباید از یک شبانه روز بگذرد. شاید ایشان در مواردی به جهت تأخیر مراسم عقد و عروسی متضرر و ناراحت شده و مجبور شده اند برای رفع این پیش آمد، چنین حکمی را از آسمان مشیت نازل کنند.
در "نظر اجمالی" می گوید: اصول ازدواج بهائی از این قرار است، اول: نامزدی قبل از بلوغ جایز نیست. دوم: فاصله بین نامزدی و عقد بیش از 95 روز حرام است. سوم: عقد و زفاف هم بیش از یک شبانه روز نباید فاصله داشته باشد. (1)
در "گنجینه ی احکام" می گوید: در "رساله ی سؤال و جواب" نازل، چون طرفین و والدین راضی شدند و نسبت میان دو فرد محقق شد باید بعد از 95 روز، زفاف واقع شود و به تأخیر نیفتد. (2)
و همچنین نقل می کند که: پس از آن 95 روز بیشتر فاصله جایز نیست، باید زفاف حاصل گردد و "آیتین" تلاوت شود و مهر تسلیم گردد و اگر از 95 روز بگذرد، حرام است و عصیان امر پروردگار، ولی عقد باطل نگردد هر کس سبب تأخیر گردد مسئول است و مؤاخذه زجر و عتاب گردد. (3)
شاید "میرزا بهاء" شاهد بوده که فاصله طولانی بین عقد و عروسی موجب جدائی و اختلاف بین زوجین شده و از این راه خواسته که آمار طلاق را کم کند. ولی توجه نداشته که عدم فاصله بین عقد و عروسی می تواند بسیار خطرناک تر از زمانی که بین عقد و مراسم عروسی فاصله طولانی است، باشد. (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.