پاسخ اجمالی:
با تحکیم مناسبات بهائیت و صهیونیسم، «شوقی افندی» تصمیم به ایجاد بزرگترین معبد پیروان مذاهب موجود در اسرائیل، گرفت؛ تا از این طریق، بزرگی بهائیت را نشان دهد. این طرح مورد حمایت صهیونیست ها قرار گرفت چون با احداث این مرکز، قلوب بهائیان متوجه اسرائیل می شد و همین امر، نتایج سیاسی مهمی برای کشور اسرائیل دربرداشت! پس از اتمام ساختمان "مقام اعلی"، وسایل ارتباط جمعی اسرائیل به ترویج معبد بهائیان پرداختند، تا اهمیت بقعه مذکور را در نظر اعراب مناطق اسرائیلی، و مسلمانان کشورهای همجوار بالا برند.
پاسخ تفصیلی:
همزمان با تحکیم مناسبات بهائیت و صهیونیسم، و کوشش برای طرد همه بازماندگان خانواده "اغصان" و "افنان"، که حاضر به تبعیت از "شوقی افندی" نبودند، احداث و باز سازی "مقام اعلی"، مقابر "علی محمد شیرازی"، "میرزا حسینعلی"، "عباس افندی" و... مورد توجه بسیار خاص "شوقی افندی" قرار گرفت.
نظر "شوقی" در اجرای طرح مذکور، معطوف به ایجاد تأسیساتی بود، که در شهر و کشور بتواند به عنوان یکی از بزرگترین معابد مذهبی پیروان مذاهب موجود در اسرائیل، جلوه آرائی کند؛ و از این طریق بزرگی بهائیت را، به اهالی و اروپائی ها و امریکائی های ظاهربین که به دیدن اسرائیل سفر می کنند، نشان دهد.
بی شک در این راه، حمایت صهیونیسم و سرمایه هنگفتی مورد نیاز بود.
از مطالعه مکاتبات و تلگرافات متعدد بهائیان بین اسرائیل و ایران، به خوبی معلوم می شود که صهیونیسم، از این بیان و استدلال بهائیان متقاعد شده بود که با احداث مرکز بزرگ جهانی، قلوب بهائیان متوجه اسرائیل خواهد شد و همین امر، نتایج سیاسی مهمی مبتنی بر توجه مردم به کشور اسرائیل به بار خواهد آورد!
از این رو چنانچه در مصادر رسمی مذکور، معلوم و مشخص است، "شوقی افندی" کشور اسرائیل را به عنوان "قلب العالم" تلقی کرده و سرزمینش را "ارض اقدس"!
جهت آشنایی، به گوشه ای روشنگر از این مناسبات متقابل، به گوشه ای از مکاتبات "شوقی افندی" با آمریکا برای احداث مرکز جهانی بهائیان، اشاره می کنیم:
"شوقی" در تلگرافی که در تاریخ 24 آوریل 1951، به محفل ملی بهائیان آمریکا صادر کرده، چنین می گوید: « پیدایش دولت مستقلی در ارض اقدس ( اسرائیل )، و تمرکز و تحکیم امور اداری آئین جهان آرای حضرت "بهاء الله"، که اولین علائم و آثار آن تشکیل شورای بین المللی بهائی، و ساختمان "مقام اعلی" است، و لزوم توسعه اراضی اطراف روضه مبارکه "جمال ابهی" و "مقام اعلی" در کوه "کرمل"، که برای حفظ آن بقاع متبرکه لازم است، و اکنون بر اثر تغییرات عمده در دولت جدید التأسیس، تملک آن میسر گردیده، مستلزم قیام جدید و مساعدت مالی به وسیله تقلیل بودجه های ملی و محلی، از طرف جامعه های بهائیان شرق و غرب است. اختصاص وجوه از بودجه های ملی و محلی جامعه های بهائی، در شرق و غرب عالم، فریضه ای است روحانی و میزان آن بسته به نظر نمایندگان منتخب جامعه است؛ بعلاوه شرکت افراد احباء در تقدیم و ارسال اعانات به طور مستقیم به "ارض اقدس" امری لازم و ضروری و خارج از حدود وظائف محافل ملی و محلی است.
سرعت و نحوه تکامل مرکز بین المللی اداری بهائی، که به ارتفاع آخرین قسمت بنیان نظم جنینی حضرت بهاء الله منتهی و مکمل می گردد، موکول به همت و اقدام بانیان برگزیده نظام بدیع حضرت "بهاء الله" است.
"امة الله میلی کالینز" همکار ارجمند و نایب رئیس شورای بین المللی مشکلات خطیره کنونی طرح قراردادهائی را که در دست تنظیم است به اطلاع شما خواهند رسانید. منظور از این قراردادها آن است که مشروعاتی که در "ارض اقدس" ( اسرائیل )، برای حصول هدف های جلیل و مهم آغاز گردیده، تسریع شود.
این پیام را به عموم محافل ملیه ابلاغ نمائید شوقی». (1)
صورت تلگراف "شوقی افندی" که در تاریخ 3 آوریل 1952 م، به محفل ملی بهائیان امریکا صادر کرده، چنین است:
«به محافل ملیه شرق و غرب بشارت دهید، که تشریفات نهائی قرار داد خرید هجده قطعه زمین به مساحت تقریبی شش جریب ( ایکر )، در مجاورت "مقام اعلی"، در مقابل پرداخت یکصد و هجده هزار دلار با مقامات دولت اسرائیل انجام گردید. جریان تاریخی تأسیس موقوفات بین المللی بهائی در "کوه کرمل"، که مدت پنجاه سال از بدو ظهور "امر الله" به ناچار معوق مانده بود، پس از صعود حضرت "بهاء الله" با خرید عده ی محدودی قطعات اراضی، در حول محل جدید "مقام اعلی" در قلب "جبل الرب" در دوره مرکز میثاق آغاز گردید؛ و این جریان بعد از صعود حضرت "عبد البهاء"، با خرید اراضی وسیعه ای که هجوم بی سابقه مهاجرین به اراضی مقدسه ایجاب می کرد، به سرعت پیشرفت نمود و اکنون با معامله اخیر، مساحت کلی موقوفات در دامنه "کوه کرمل" تقریباً بالغ بر پنجاه جریب ( ایکر ) می گردد. در این جا لازم می دانم، از مساعی خستگی ناپذیر آقای "لارنس هانس" که پس از افتتاح باب زیارت اولین زائر غربی بوده، و موجبات تسریع انجام مذاکرات را با مقامات مربوطه "ارض اقدس" با کمال موفقیت فراهم کرده، تقدیر نمایم». (2)
پس از اتمام ساختمان "مقام اعلی"، وسایل ارتباط جمعی اسرائیل به دستور دولت اسرائیل، به ترویج و شرح معبد بهائیان پرداخته، تا از این طریق، اهمیت بقعه مذکور را در نظر اعراب مناطق اسرائیلی، و مسلمانان کشورهای همجوار بالا برند.
دکتر لطف الله حکیم، عضو هیئت بین المللی بهائیان در اسرائیل، نامه ای از اسرائیل به محفل ملی بهائیان ایران نوشته، که در آن به شرح انعکاس چگونگی تأسیسات مرکز جهانی بهائیت در مطبوعات اسرائیل مبادرت ورزیده است.
وسایل ارتباط جمعی اسرائیل، چنان با آب و تاب عقاید بهائیت را شرح و تعریف کرده اند، که هیچ کس جز دستور صریح صهیونیسم و دولت، نمی تواند یهودیانی را چنین وادارد، که درباره بهائیت با عظمت و بزرگی، و عقاید بهائیان را اصولی و منطقی و در نهایت تبلیغ، به شرح آن قلم کشند.
پس از رواج این گونه تبلیغات از رادیو اسرائیل، دفتر نمایندگی توریسم اسرائیل در نیویورک، که یکی از سازمان های مهم صهیونیستی نیز به شمار می آید، شرحی مفصل و تبلیغی در خصوص بهائیت و مرکز مهم آنها در اسرائیل، به زبان انگلیسی منتشر نمود.
کوشش "شوقی افندی" برای قانونی کردن اموال و املاک بهائیان، خاصه در کشورهای اسلامی، با حمایت صهیونیسم به نتیجه رسید. علی رغم مصالح داخلی کشورهای مسلمان، که اجتماعات بهائیان را غیر قانونی می دانستند، و با توجه به روابط بهائیان با بیگانگان، و تجارب تلخ ملت های مسلمان از وقایع بابیان و بهائیان، مانع گسترش سازمان های بهائی در خاک خود می شدند ؛ تشکیلات بهائیان، چنین مناطقی که در کشورهای متبوعه خود غیرقانونی بودند، در اسرائیل، آنها را رسماً و قانوناً به ثبت رسانده، تا بهائیان بتوانند تحت حمایت دولت اسرائیل، موجودیت محافل خود را در کشورهای اسلامی حفظ کنند، و فعالیت های آنان تداوم یابد. (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.