پاسخ اجمالی:
«سید باب» در «احسن القصص» چند سوره درباره جنگ با دشمنان نازل کرده، و پیروان خود را امر به جنگ می نماید. در سوره «قتال» می گوید: «خداوند نوشته است برای شما قتال را در راه این ذکر اعظم (سید باب) به حقّ و روی امر و فوق امر و امر در کتاب بزرگ است... ای حبیب من (قرة العین) تحریص کن مؤمنین را بر قتال... و ای جماعت مؤمن مسخّر کنید بلاد را... و از کفار جزیه نپذیرید». انگیزه او از صدور این احکام همان ادعای مهدویّت و بابیّت بوده و می خواهد علائم غلبه و قتال حضرت قائم(ع) را بر خودش منطبق نماید.
پاسخ تفصیلی:
"سید باب" در "احسن القصص" چند سوره ی آن را مخصوص جنگ و محاربه با دشمنان نازل کرده، و پیروان خود را امر به کشتن و جنگ می نماید.
در سوره ای که به نام "قتال" نامیده است، می گوید: «انّ الله قد کتب علیکم القتال فی سبیل الله هذا الذکر الاعظم بالحقّ علی الامر و قد کان الامر فی امّ الکتاب عظیما ... یا قرّة العین حرّض المؤمنین علی القتال بین ایدینا فانّ الله قد ضمن لهم الجنّة»؛ (خداوند نوشته است برای شما قتال را در راه این ذکر اعظم [سید باب] به حقّ و روی امر و فوق امر و امر در کتاب بزرگ است...). (1)
همچنین می گوید: «یا ایها الحبیب حرض المؤمنین علی القتال ان یک منکم عشر رجال صابرون یغلبوا باذن الله الفا... یا معشر المؤمنین فاسخروا البلاد و اهلها لدین الله الخالص و لایقبلوا من الکفار جزیة»؛ (ای حبیب من [قرة العین] تحریص کن مؤمنین را بر قتال اگر از شما ده نفر صابر شد به اذن خدا به هزار نفر غلبه می کنند... و ای جماعت مؤمن مسخّر کنید بلاد را و اهالی شهر ها را برای دین خالص خدا و از کفار جزیه نپذیرید). (2)
و نیز می گوید: «اقتلوا المشرکین حیث وجدتموهم الا عند المسجد الحرام و حرم ائمّتکم الحقّ»؛ (بکشید مشرکان را در هر جائیکه پیدا کردید مگر در نزدیکی مسجد الحرام [چون موقع نوشتن این کتاب روی قوانین اسلام رفتار می کرد] و در نزدیکی حرمهای امامان به حقّ تان). (3)
و در سوره ی دیگری می گوید: «یا قرّة العین اذا جاء الامر من عندی فادعوا الناس الی القتال فانّ الله قد اخزن لیومک رجالا کالجبال فی القوّة»؛ (ای قرة العین زمانی که از جانب من، امر قتال صادر شد، پس دعوت کن مردم را به سوی قتال و متوجه باش که خداوند برای این ایام مردانی را که مانند کوهها قوی هستند ذخیره نموده است). (4)
انگیزه صدور این احکام توسط "میرزا بهاء" به جهت ادعای مهدویّت و بابیّت بوده است، و می خواسته آن علائم (غلبه و قتال حضرت قائم منتظر که در روایات شریفه وارد شده است) و پیش گوئی هایی را که درباره حضرت حجت (عج) گفته شده است، به خودش منطبق نماید؛ ولی غفلت داشته است که: اگر حضرت قائم (عج) چنین تشدیدی نسبت به مخالفین بنماید، پس از اتمام حجت و تعیین راه حق و روشن کردن حقیقت است، نه مانند "باب" که تنها ادعا باشد؛ آنهم ادعایی متناقض. (5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.