پاسخ اجمالی:
پس از اینکه جناب میرزا در «اقدس» نصاب زکات را بیان می کند، در صفحه 39 می خواهد مواردی را که زکات به آنها تعلق می گیرد، بنویسید؛ ولی تنها از خوراکی هایی اسم می برد که خداوند در قرآن زکات آنها را معیّن کرده است. جالب این اینکه تفصیل بیشتر در این حکم را به آینده موکول می کند و از ذکر نصاب معذرت می خواهد. و ظاهرا تا امروز خدا نخواسته است که تفصیل و شرح چگونگی زکات مواد خوراکی را بیان کند!!
پاسخ تفصیلی:
پس از اینکه جناب "میرزا" در "اقدس"، (1) نصاب زکات را بیان می کند، در صفحه (39) می خواهد مواردی را که زکات به آنها تعلق می گیرد، بنویسید؛ ولی تنها از خوراکی هایی اسم می برد که خداوند در قرآن زکات آنها را معیّن کرده است. ولی جالب این اینکه تفصیل بیشتر در این حکم را به آینده موکول می کند و از ذکر نصاب معذرت می خواهد.
در "اقدس" می گوید: «قد کتب علیکم تزکیة الاقوات و مادونها بالزکاة هذا ما حکم به منزّل الآیات فی هذا الرقّ المنیع سوف نفصّل لکم نصابها اذا شاء الله و اراد انّه یفصّل ما یشاء من عنده انّه لهو العلام الحکیم»؛ (نوشته شده است بر شما اینکه زکات قوتها و سائر چیزها را بدهید. این حکمی است از جانب نازل کننده آیات در این صحیفه منیع، و در آینده نصاب و اندازه زکات آنها را بیان خواهیم کرد هر موقعی که اراده نمائیم، و خداوند آنچه را بخواهد به علم خود تفصیل می دهد و او دانا و حکیم است). (2)
و ظاهرا تا امروز خدا نخواسته است که تفصیل و شرح چگونگی زکات مواد خوراکی را بیان کند.
در "گنجینه احکام" می نویسد: در لوح "زین المقرّبین" که در جواب سؤالات وی نازل شده، می فرمایند: درباره زکات هم امر نمودیم کما نزل فی الفرقان عمل نمایند. (3)
به موجب این جمله برای بهائیان لازم است که: در غلات اربع (گندم، جو، خرما، کشمش) و در شتر و گاو و گوسفند، مطابق دستورهای اسلامی زکات بدهند. ولی این مسأله بسیار بعید است که بهائیان طبق احکام اسلام زکات بپردازند. (4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.