پاسخ اجمالی:
"بهاء" در "اقدس" می گوید: «نوشته شده است بر شما تجدید و تازه کردن اثاثیه خانه پس از گذشتن نوزده سال...».این حکم واقعاً عجیب است: زیرا آن اسبابی که در سر نوزده سال از هر جهت سالم و تمیز است، و یا آن لوازمی که نظایر آنها را نمی توان پیدا کرد و یا به سختی و زحمت تهیه می شود، برای چه آنها را تجدید و تبدیل کند؟! چقدر باید تفاوت قیمت مستعمل و نو بودن، و تفاوت بین دو قیمت خرید و فروش را بپردازد؟ و چند روز لازم است برای این کار از شغل و کار خود دست بردارد؟
پاسخ تفصیلی:
"بهاء" در "اقدس" می گوید: (کتب علیکم تجدید اسباب البیت بعد انقضاء تسع عشرة سنة کذالک قضی الامر من لدن علیم خبیر) - نوشته شده است بر شما تجدید و تازه کردن اثاثیه خانه پس از گذشتن نوزده سال؛ اینچنین تمام شده است امر از جانب خداوند دانا و مطّلع. (1)
این حکم واقعاً عجیب است: زیرا آن اسباب و اثاثیه ای که در سر نوزده سال از هر جهت سالم و تمیز است، و یا آن لوازمی که نظایر آنها را نمی توان پیدا کرد و یا به سختی و زحمت تهیه می شود، برای چه آنها را تجدید و تبدیل کند. چقدر باید تفاوت قیمت مستعمل و نو بودن، و تفاوت بین دو قیمت خرید و فروش را بپردازد؟ و چند روز لازم است برای این کار از شغل و کار خود دست بردارد ؟ و در صورتیکه این قانون اجراء بشود تا چه اندازه قیمت اسباب مستعمل خانه پائین می آید و بی ارزش خواهد شد؟
این همان اسراف و تبذیری است که اسلام به شدت با آن مخالفت کرده و حکم حرمت آنرا صادر نموده است.
اگر جناب بهاء علاقه زیادی به لطافت و تازه بودن و جلوه داشتن اسباب خانه داشتند، حکم می نمودند به اینکه: هنگامیکه یکی از اسباب خانه کهنه و افسرده و خراب شد، آنرا تجدید و تبدیل بنمایند. و البته با این حکم نظر جناب بهاء تأمین شده، و اسباب زحمت و مشقّت نیز برای پیروان خود درست نمی شد. ولی، شاید این روش با سیاست مصرف گرائی و تأمین بازار مصرف بعضی حامیان خارجی آن جناب موافق نیست و بدین ترتیب باید وجهی شرعی برای آن بتراشند تا در آینده مشکلی پیدا نشود! (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.