پاسخ اجمالی:
در اوایل سوره مجادله، حکم «ظهار» بیان شده؛ سپس سلسله دستوراتی درباره آداب مجالست از جمله منع از «نجوى» و همچنین، جا دادن به کسانى که تازه وارد مجلس مى شوند، دارد؛ و در آخرین بخش، بحث مشروح و کوبنده اى درباره منافقان مطرح کرده، و مسلمین را از ملحق شدن به آنها برحذر داشته است.
پاسخ تفصیلی:
این سوره، در «مدینه» نازل شده است، و طبق طبیعت سوره هاى «مدنى» بیشتر، از احکام فقهى، و نظام زندگى اجتماعى، و روابط با مسلمین و غیر مسلمین سخن مى گوید، و مجموع بحثهاى آن را مى توان در سه بخش خلاصه کرد:
1 ـ در بخش اول سخن از حکم «ظهار» مى گوید که در جاهلیت نوعى طلاق و جدائى دائمى محسوب مى شد، و اسلام آن را تعدیل کرد و در مسیر صحیح قرار داد.
2 ـ در بخش دیگرى یک سلسله دستورها درباره آداب مجالست از جمله منع از «نجوى»(سخنان در گوشى) و همچنین، جا دادن به کسانى که تازه وارد مجلس مى شوند، دارد.
3 ـ در آخرین بخش، بحث گویا و مشروح و کوبنده اى درباره منافقان، و آنها که ظاهراً دم از اسلام مى زدند، اما با دشمنان اسلام سر و سرّ داشتند، مطرح کرده، مسلمین راستین را از ورود در حزب شیاطین و منافقین بر حذر مى دارد و آنها را به رعایت «حبّ فى اللّه» و «بغض فى اللّه» و ملحق شدن به «حزب اللّه» دعوت مى کند.
نام گذارى سوره، به سوره «مجادله» به خاطر تعبیرى است که در آیه نخستین آن آمده است.(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.