پاسخ اجمالی:
بعد از هجرت، بستگان و اموال مسلمانان در مکه مورد آزار و غارت مشرکين مکه بود. از طرفی، خودشان نیز گرفتار بدگوئى و آزار يهوديان«مدينه» بودند. آيه فوق طبق روايات، اشاره به اين موضوعات دارد و مسلمانان را به ادامه مقاومت تشويق مى نمايد.
پاسخ تفصیلی:
در آیه (186) سوره «آل عمران» می خوانیم: «لَتُبْلَوُنَّ فی أَمْوالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذینَ أُوتُوا الْکِتابَ مِنْ قَبْلِکُمْ وَ مِنَ الَّذینَ أَشْرَکُوا أَذىً کَثیراً وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِکَ مِنْ عَزْمِ الاُْمُورِ»؛ (به یقین [همه شما] در اموال و جان هاى خود آزمایش مى شوید! و از کسانى که پیش از شما به آنها کتاب [آسمانى] داده شده [یهود]، و [همچنین] از مشرکان، سخنان آزار دهنده فراوان خواهید شنید! و اگر استقامت کنید و تقوا پیشه سازید، [شایسته تر است؛ زیرا] این از کارهاى محکم و قابل اطمینان است).
شأن نزول:
هنگامى که مسلمانان از «مکّه» به «مدینه» مهاجرت نمودند و از خانه و زندگى خود دور شدند، مشرکان دست تجاوز به اموال آنها دراز کرده، آنها را به تصرف خود در آوردند و به هر کس دست مى یافتند از اذیت و آزار زبانى و بدنى فروگذار نمى کردند.
و به هنگامى که به «مدینه» آمدند، در آنجا گرفتار بدگوئى و آزار یهودیان «مدینه» شدند، مخصوصاً یکى از آنان به نام «کعب بن اشرف» شاعرى بد زبان و کینه توز بود، که پیوسته پیامبر و مسلمانان را به وسیله اشعار خود، هجو مى کرد و مشرکان را بر ضد آنها تشویق مى نمود، حتى زنان و دختران مسلمان را موضوع غزل سرائى و عشق بازى خود قرار مى داد.
خلاصه کار وقاحت را به جائى رسانید که پیامبر(صلى الله علیه وآله) ناچار دستور قتل او را صادر کرد و به دست مسلمانان کشته شد.
آیه فوق طبق روایاتى که از مفسران نقل شده، اشاره به این موضوعات مى کند و مسلمانان را به ادامه مقاومت تشویق مى نماید.(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.