پاسخ اجمالی:
زنا از گناهان بزرگى است که خداوند از ارتکاب آن نهی فرمود، زیرا سبب پیدایش هرج و مرج در نظام خانواده، و از میان رفتن رابطه فرزندان و پدران می شود. از سویی، تجربه نشان داده و علم ثابت کرده است که: این عمل باعث اشاعه انواع بیمارى ها است و سلامت افراد را به خطر انداخته، و غالباً سبب سقط جنین و قطع نسل مى گردد؛ چرا که چنین زنانى هرگز حاضر به نگهدارى این گونه فرزندان نیستند، و اصولاً، وجود فرزند، مانع بزرگى بر سر راه ادامه اعمال شوم آنان مى باشد، و ... .
پاسخ تفصیلی:
از جمله گناهان بزرگى که خداى متعال در آیات قرآن نهى از ارتکاب آن فرموده و در آیه 22 سوره «اسراء» به آن اشاره نموده است، مسأله زنا و عمل منافى عفت است، می فرماید: (نزدیک زنا نشوید؛ چرا که عمل بسیار زشتى است و راه و روش بدى است)؛ «وَ لاتَقْرَبُوا الزِّنى إِنَّهُ کانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبِیلاً».
در این بیان کوتاه به سه نکته اشاره شده:
الف ـ نمى گوید زنا نکنید، بلکه مى گوید: به این عمل شرم آور نزدیک نشوید، این تعبیر، علاوه بر تأکیدى که در عمق آن نسبت به خود این عمل نهفته شده، اشاره لطیفى به این است که: آلودگى به زنا غالباً مقدماتى دارد که انسان را تدریجا به آن نزدیک مى کند، چشم چرانى یکى از مقدمات آن است، برهنگى و بى حجابى مقدمه دیگر، کتاب هاى بدآموز، «فیلم هاى آلوده»، «نشریات فاسد» و «کانون هاى فساد» هر یک مقدمه اى براى این کار محسوب مى شود.
همچنین، خلوت با اجنبیه (یعنى بودن مرد و زن نامحرم در یک مکان خالى و تنها) عامل وسوسه انگیز دیگرى است.
بالاخره، ترک ازدواج براى جوانان، و سختگیرى هاى بى دلیل طرفین در این زمینه، همه، از عوامل «قرب به زنا» است که در آیه فوق، با یک جمله کوتاه از همه آنها نهى مى کند، و در روایات اسلامى نیز هر کدام جداگانه مورد نهى قرار گرفته است.
فلسفه تحریم زنا:
1 ـ پیدایش هرج و مرج در نظام خانواده، و از میان رفتن رابطه فرزندان و پدران، رابطه اى که وجودش نه تنها سبب شناخت اجتماعى است، بلکه موجب حمایت کامل از فرزندان مى گردد، و پایه هاى محبتى را که در تمام طول عمر سبب ادامه این حمایت است، مى گذارد.
خلاصه، در جامعه اى که فرزندان نامشروع و بى پدر، فراوان گردند روابط اجتماعى که بر پایه روابط خانوادگى بنیان شده، سخت دچار تزلزل مى گردد.
براى پى بردن به اهمیت این موضوع، کافى است یک لحظه چنین فکر کنیم: چنان چه زنا در کلّ جامعه انسانى مجاز گردد و ازدواج برچیده شود، فرزندان بى هویتى که در چنین شرائطى متولد شوند، تحت پوشش حمایت کسى نیستند، نه در آغاز تولد و نه به هنگام بزرگ شدن.
از این گذشته، از عنصر محبت که نقش تعیین کننده اى در مبارزه با جنایت ها و خشونت ها دارد، محروم مى شوند، و جامعه انسانى به یک جامعه کاملاً حیوانى توأم با خشونت در همه ابعاد، تبدیل مى گردد.
2ـ این عمل ننگین سبب انواع برخوردها و کشمکش هاى فردى و اجتماعى در میان هوس بازان است، داستان هائى را که بعضى از چگونگى وضع داخل محله هاى بدنام، و مراکز فساد نقل کرده و نوشته اند به خوبى بیانگر این واقعیت است که در کنار انحرافات جنسى، بدترین جنایات رخ مى دهد.
3 ـ تجربه نشان داده و علم ثابت کرده است که: این عمل باعث اشاعه انواع بیمارى ها است و با تمام تشکیلاتى که براى مبارزه با عواقب و آثار آن امروز فراهم کرده اند، باز آمار نشان مى دهد: تا چه اندازه افراد از این راه سلامت خود را از دست داده و مى دهند.
4 ـ این عمل، غالباً سبب سقط جنین و کشتن فرزندان و قطع نسل مى گردد؛ چرا که چنین زنانى هرگز حاضر به نگهدارى این گونه فرزندان نیستند، و اصولاً، وجود فرزند، مانع بزرگى بر سر راه ادامه اعمال شوم آنان مى باشد، لذا همیشه سعى مى کنند آنها را از میان ببرند.
و این فرضیه کاملاً موهوم که مى توان این گونه فرزندان را در مؤسساتى زیر نظر دولت ها جمع آورى کرد، شکستش در عمل روشن شده، و ثابت گردیده که پرورش فرزندان بى پدر و مادر، به این صورت، چقدر مشکلات دارد، و تازه محصول بسیار نامرغوبى است، فرزندانى سنگدل، جنایتکار، بى شخصیت و فاقد همه چیز!
5 ـ نباید فراموش کرد: هدف از ازدواج تنها مسأله اشباع غریزه جنسى نیست، بلکه اشتراک در تشکیل زندگى، انس روحى، آرامش فکرى، تربیت فرزندان و همکارى در همه شئون حیات از آثار ازدواج است که بدون اختصاص زن و مرد به یکدیگر و هیچ یک از اینها امکان پذیر نیست.
امام على بن ابى طالب(علیه السلام) در حدیثى مى گوید: از پیامبر(صلى الله علیه وآله) شنیدم چنین مى فرمود:
«فِی الزِّنَا سِتُّ خِصال: ثَلاثٌ فِی الدُّنْیا وَ ثَلاثٌ فِی الاْ خِرَةِ: فَأَمَّا اللَّواتِى فِى الدُّنْیا فَیَذْهَبُ بِنُورِ الْوَجْهِ، وَ یَقْطَعُ الرِّزْقَ، وَ یُسْرِعُ الْفَناءَ، وَ أَمَّا اللَّواتِى فِى الآخِرَةِ فَغَضَبُ الرَّبِّ وَ سُوءُ الْحِسابِ وَ الدُّخُولُ فِى النّارِ ـ أَوِ الْخُلُودُ فِى النّارِ ـ»؛ (در زنا شش اثر سوء است، سه قسمت آن در دنیا، و سه قسمت آن در آخرت:
اما آنها که در دنیا است: صفا و نورانیت را از انسان مى گیرد، روزى را قطع، و تسریع در نابودى انسان ها مى کند.
و اما آن سه که در آخرت است: غضب پروردگار، سختى حساب، و دخول ـ یا خلود ـ در آتش دوزخ است». (1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.