پاسخ اجمالی:
برخی برای اثبات «پلورالیسم رستگاری» به آیه 62 سوره بقره تمسّک کرده اند که می فرماید: «کسانی که به پیامبر اسلام ایمان آورده اند و کسانی که به آیین یهود گرویدند،... هر گاه به خدا و روز رستاخیز ایمان آورده و عمل صالح انجام دهند پاداششان نزد پروردگارشان مسلّم است». در پاسخ باید گفت: آیه به صیغه ماضی آمده و دلالت بر رستگاری افرادی دارد که قبل از ظهور اسلام به خدا و رسول خود ایمان آورده اند. از سویی یقین، حجت ذاتی است و اگر کسی یقین به دین خود داشته باشد؛ این شخص اهل نجات خواهد بود.
پاسخ تفصیلی:
برخی برای اثبات «پلورالیسم رستگاری» به برخی از آیات قرآن تمسّک کرده اند، مثلاً خداوند متعال می فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَالَّذِینَ هادُوا وَالنَّصاری وَالصّابِئِینَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صالِحاً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلا هُمْ یحْزَنُونَ»(1)؛ (کسانی که به پیامبر اسلام ایمان آورده اند و کسانی که به آیین یهود گرویدند و نصارا و صابئان[پیروان یحیی] هر گاه به خدا و روز رستاخیز ایمان آورده و عمل صالح انجام دهند پاداششان نزد پروردگارشان مسلّم است و هیچ گونه ترس و اندوهی برای آن ها نیست).
در پاسخ باید بگوییم:
اولاً: آیه به صیغه ماضی آمده و دلالت بر رستگاری سابقین از یهود و نصارا دارد که قبل از ظهور اسلام به خدا و رسول خود ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند. لذا در شأن نزول آیه فوق گفته شده که عده ای از مسلمانان در مورد پدرانشان که قبل از اسلام بر غیر دین اسلام از دنیا رفته اند از پیامبر(صلی الله علیه واله) سؤال کردند؟ حضرت در جواب آنان این آیه را قرائت فرمود.
ثانیاً: مقصود از «مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ» ایمان به اسلام و عمل به دستورات آن است.
ثالثاً: یقین، حجت ذاتی است و اگر کسی از هر دینی یقین به دین و آیین و مذهب خود دارد بدون آن که از مذهب و دین دیگر باخبر باشد و یا احتمال حقانیت آن را بدهد، این شخص اهل نجات خواهد بود.(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.