پاسخ اجمالی:
یکی از اسباب «تکبّر»، «جمال و زیبایی» است. این صفت رذیله بيشتر در برخی از افراد خصوصاً افراد زیبارو و زنان و کسانی که تمایل دارند زیبایی خود را به رخ دیگران بکشند نمود پیدا می کند و باعث مي شود كه دیگران و به ویژه کسانی را که در اندام خود دارای عیب و نقص هستند، مورد تحقیر قرار دهند.
پاسخ تفصیلی:
یکی از اسباب «تكبّر و تفاخر»، «جمال و زيبايى و حُسن ظاهر» است، به اين ترتيب كه شخص خوش قد و قامت و زيبا، ديگران به ويژه كسانى را كه در اندام خود داراى عيب و نقصى هستند، مورد تحقير قرار مي دهد و نسبت به آنها فخرفروشى مي كند. اين عامل در تمام كسانى كه بهره اى از جمال دارند ممكن است ظاهر شود، ولى بيشتر در زنانی است كه تمایل دارند زيبايى خود را به رخ ديگران بكشند.
در حديثى مى خوانيم كه: «زن [كوتاه قامتى] خدمت پيامبر(صلى الله عليه و آله) رسيد [و مسائل خود را پرسيد] عايشه مى گويد: هنگامى كه آن زن بيرون رفت من با دست اشاره اى به قد و قامت او كردم [يعنى چقدر كوتاه است] پيامبر(صلى الله عليه و آله) فرمود: غيبتش كردى!. مرحوم فيض بعد از ذكر اين حديث مى گويد: منشأ اين كار تكبّر بود؛ زيرا اگر خود او هم كوتاه قد بود، چنين چيزى درباره آن زن نمى گفت و اين غيبت از غرور و تكبّر سرچشمه مى گرفت».(1)،(2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.