پاسخ اجمالی:
از جمله افکار وهابیان سلفى، دشمنى با پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) و دوست داران آنها یعنی شیعه است. ابن تیمیه در صدد است تا هرگونه فضیلتى را براى اهل بیت پیامبر(ص) انکار نماید و احادیث فضایل را مجعول بشمارد. البانى و پیروان او حتّى با اطلاق کلمه «سیّد» بر رسول خدا(ص) مخالفت مى کنند و حتی محمّد بن عبدالوهاب از درود فرستادن و صلوات بر پیامبر(ص) نهى مى کرد و اگر کسى چنین مى کرد او را شدیداً عقاب مى کرد و چه بسا او را به قتل مى رسانید.
پاسخ تفصیلی:
از جمله افکار وهابیان سلفى، بى احترامى و دشمنى با پیامبر(صلى الله علیه وآله) و اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) است. و این مشکلى است که کمتر کسى به آن التفات پیدا کرده است. و لذا مى توان این مسئله را یکى از اهمّ اسباب دشمنى آن ها با شیعه دانست، شیعه اى که نهایت احترام و دوستى را نسبت به پیامبر و خاندان پاک او قائل است. کسى که کتاب «منهاج السنة» ابن تیمیه را مشاهده و مطالعه کند به این مسأله پى خواهد برد. که چگونه در صدد است تا هرگونه فضیلتى را براى اهل بیت پیامبر(رحمه الله) انکار نماید و احادیث فضایل را مجعول بشمارد.
اشخاصى مانند البانى و پیروان او حتّى با اطلاق کلمه «سیّد» بر رسول خدا(صلى الله علیه وآله)مخالفت مى کنند و احادیثى که در آن ها لفظ «سیادت» و «سید» بر رسول خدا(صلى الله علیه وآله) اطلاق شده را تضعیف مى کنند.(1)
همچنین آنان از صلوات بر پیامبر و خاندان او(رحمه الله) اجتناب مى کردند و دیگران را از این کار باز مى داشتند چنانچه شیخ رضوان عدل شافعى مصرى (1303 ه .ق) مى گوید: «و کان محمّد بن عبدالوهاب ـ ینهى عن الصلاة على النبیّ(صلى الله علیه وآله) و یتأذّی من سماعها و ینهى عن الاتیان بها لیلة الجمعة، و عن الجهر بها علی المنابر، و یؤذی من یفعل ذلک و یعاقبه اشدّ العقاب و ربّما قتله»(2)؛ (محمّد بن عبدالوهاب از درود فرستادن و صلوات بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) نهى مى کرد و از شنیدن آن اذیت مى شد و از آن در شب هاى جمعه نهى مى نمود و نیز از بلند صلوات فرستادن بر روى منابر جلوگیرى مى کرد، و اگر کسى چنین مى کرد او را اذیت مى نمود و شدیداً عقاب مى کرد و چه بسا او را به قتل مى رسانید).(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.