پاسخ اجمالی:
مهمترین شاهد مبنى بر جعلى بودن احادیث فضائل ابوبکر، خالى بودن صحاح شش گانه و سُنن و کتابهاى مسند آنان از روایات مربوط به فضیلت خلیفه اوّل، است. وانگهى اگر خود خلیفه این احادیث را باور داشت، کسى مانند ابوعبیده جرّاح گورکن مدینه را براى خلافت شایسته تر از خود نمى دید و او را بر خود مقدّم نمى داشت، و هرگز احتجاج به آن روایات را در روز سقیفه که نیاز شدیدى به آنها داشت، ترک نمى کرد.
پاسخ تفصیلی:
یکى از مهمترین شواهدى که دلالت بر جعلى بودن احادیث فضائل ابوبکر مى کند، خالى بودن صحاح شش گانه اهل سنّت و سُنن و کتابهاى مسند آنان از روایات مربوط به فضیلت خلیفه اوّل، است، و این به ما مى فهماند که تاریخ صدور این روایات پس از زمان صاحبان صحاح است؛ و همین، براى بى ارزشى آنها کافى است . همان طور که مقدار کمى از فضایل که در صحاح آمده، بعد از زمان پیامبر اعظم(صلى الله علیه وآله) ساخته شده است .وانگهى، اگر خود خلیفه اطمینان داشت که تعدادى از این احادیث هر چند اندک، از پیامبر(صلى الله علیه وآله) صادر شده، کسى مانند ابوعبیده جرّاح گورکن مدینه را براى خلافت شایسته تر از خود نمى دید و او را بر خود مقدّم نمى داشت، و هرگز احتجاج به آن روایات را در روزى که نیاز شدیدى به آنها داشت، ترک نمى کرد. روزى که گفتگو درباره خلافت به طور جدّى و با تمام وجود بر پا بود و هر صاحب فضلى دلیل هاى خود ر[براى خلیفه شدن] ذکر مى کرد و روزى که جدال بالا گرفت و نزدیک بود به جنگ کشیده شود .
ولى همدستان ابوبکر دلیلى براى خلافت او نداشتند جز اینکه وى همراه رسول خدا(صلى الله علیه وآله)و نفر دوم در غار بود و اینکه از همه مسن تر بود. اگر چه پدر ابوبکر مسن تر از او بود!(1)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.