پاسخ اجمالی:
احاديث بسيارى از امام سجاد(ع) در منابع اهل سنت آمده است. از جمله این روایات ايشان که می فرمایند: «با شخص فاسق همنشينى نکن، زيرا تو را با يک لقمه و کمتر خواهد فروخت، و با بخيل دوست مباش، زيرا تو را در مالى که شديداً به آن احتياج دارى خوار خواهد نمود» و «همانا قومى خداوند را از ترس عبادت کردند، که آن عبادت بردگان است. و عده اى دیگر او را به جهت رغبت، عبادت کردند که آن عبادت تاجران است. و عده اى دیگر او را به جهت شکر و سپاس عبادت کردند که آن عبادت آزادمردان است» و... .
پاسخ تفصیلی:
احادیث بسیارى از حضرت امام سجاد(علیه السلام) در منابع اهل سنت به چشم مى خورد؛ از جمله:
1 ـ از امام سجاد(علیه السلام) نقل است که فرمود: «یا بنىّ! لاتصحب فاسقاً فانّه یبیعک بأکلة و أقلّ منها لاینالها، و لابخیلا فانّه یخذلک فى ماله احوج ماتکون الیه، و لاکذّاباً فانّه کالسراب یقرب منک البعید و یباعد عنک القریب، و لاأحمق، فانّه یرید ان ینفعک فیضرّک، و لاقاطع رحم فانّه ملعون فى کتاب الله، قال تعالى: فَهَلْ عَسَیْتُمْ إِنْ تَوَلَّیْتُمْ أَنْ تُفْسِدُوا فِی الاَْرْضِ وَتُقَطِّعُوا أَرْحامَکُمْ * أُولئِکَ الَّذِینَ لَعَنَهُمُ اللهُ فَأَصَمَّهُمْ وَأَعْمى أَبْصارَهُمْ »(1)، (2)؛ (اى فرزندم! با شخص فاسق همنشینى نکن؛ زیرا او تو را با یک لقمه و کمتر از آن که به آن هم نمى رسد خواهد فروخت. و نه با بخیل; زیرا تو را در مالى که شدیداً به آن احتیاج دارى خوار خواهد نمود. و نه کذّاب; زیرا او به مانند سراب است که دور را به تو نزدیک و نزدیک را از تو دور مى کند. و نه احمق; زیرا او مى خواهد به تو نفع رساند، ضرر مى رساند. و نه کسى که قطع رحم مى کند; زیرا او در کتاب خدا ملعون است. خداوند متعال فرمود: اگر (از این دستورها ) رویگردان شوید جز این انتظار نمى رود که در زمین فساد و قطع پیوند خویشاوندى کنید؟ آن ها کسانى هستند که خداوند از رحمت خویش دورشان ساخته، گوش هایشان را کر و چشمانشان را کور کرده است).
2 ـ و نیز فرمود: «انّ الله یحبّ المذنب التوّاب»(3)؛ (همانا خداوند گناهکار بسیار توبه کننده را دوست مى دارد).
3 ـ «التارک للامر بالمعروف و النهى عن المنکر کالنابذ کتاب الله وراء ظهره»(4)؛ (کسى که امر به معروف و نهى از منکر را ترک کند به مانند آن است که کتاب خدا را پشت سر خود پرتاب کرده است).
4 ـ«بئس الأخ یرعاک غنیّاً و یقطعک فقیراً»(5)؛ (بد برادرى است کسى که تو را در حال بى نیازى همراهى کرده و در حال فقر تو را رها نماید).
5 ـ «الرضا بمکروه القضاء ارفع درجات الیقین»(6)؛ (راضى بودن به قضا و قدر ناخوشایند بالاترین درجه یقین است)
6 ـ«سادة الناس فی الدنیا الأسخیاء، و فى الآخرة اهل الدین و اهل الفضل و العلم، لانّ العلماء ورثة الأنبیاء»(7)؛ (بزرگان مردم در دنیا سخاوتمندانند و در آخرت اهل دین و اهل فضل و علم مى باشند؛ زیرا علما، وارثان انبیا هستند).
7 ـ «ایّاک و الغیبة، فانّها إدام کلاب النار»(8)؛ (از غیبت بپرهیز؛ زیرا آن، خورش سگان اهل دوزخ است).
8 ـ «انّ قوماً عبدوا الله رهبة فتلک عبادة العبید، و آخرین عبدوه رغبة فتلک عبادة التجّار، و قوماً عبدوا الله شکراً فتلک عبادة الأحرار»(9)؛ (همانا قومى خداوند را از ترس عبادت کردند، که آن عبادت بردگان است. و عده اى دیگر او را به جهت رغبت، عبادت کردند که آن عبادت تاجران است. و عده اى دیگر او را به جهت شکر و سپاس عبادت کردند که آن عبادت آزادمردان است). (10)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.