پاسخ اجمالی:
بیشتر علماى اهل سنت مى گویند: قصد پیامبر(ص) از عترت، عموم نزدیکانش از بنى هاشم نبوده، بلکه تنها جماعتى خاص از آن ها بوده است. به عنوان نمونه: دهلوی، مناوی، ترمذی، ابوبکر علوی شافعی و... عترت را به اصحاب کسا که خداوند پلیدی را از آنان دور کرده و امامان از اهل بیت که عالمان به قرآنند و بین آنان و کتاب خدا جدایى حاصل نمى شود، تفسیر کرده اند.
پاسخ تفصیلی:
عده زیادى از علماى اهل سنت مى گویند: پیامبر(صلى الله علیه وآله) قصدش از عترت، عموم نزدیکانش از بنى هاشم نبوده است و تنها اراده جماعتى خاص از آن ها را نموده است.
شیخ عبدالحقّ دهلوى مى گوید: «والعترة رهط الرجل و اقرباؤه و عشیرته الادنون، و فسّره(صلى الله علیه وآله) بقوله: «و اهلى»، للإشارة إلى انّ مراده هنا من العترة اخصّ عشیرته واقاربة...»(1)؛ (مقصود از عترت، اقوام و عشیره نزدیک شخص است. رسول خدا(صلى الله علیه وآله)عترت را به اهل بیت تفسیر نمود، به جهت اشاره به این نکته که مقصود به عترت اخصّ عشیره و اقارب ایشان است...).
علامه مناوى مى گوید: «(و عترتى أهل بیتى) تفصیل بعد اجمال بدلا او بیاناً، و هم اصحاب الکساء الذین اذهب الله عنهم الرجس و طهّرهم تطهیراً»(2)؛ ((و عترتى أهل بیتى)، تفصیل بعد از اجمال است به عنوان بدل یا عطف بیان، و مقصود به آن اصحاب کسا است که خداوند رجس و پلیدى را از آنان دور کرده و پاکشان نموده است).
حکیم ترمذى مى گوید: «(ما ان اخذتم به لن تضلّوا)، واقع على الأئمة منهم السادة، لا على غیرهم»(3)؛ (گفتار رسول خدا(صلى الله علیه وآله) که فرمود: (ما إن اخذتم به لن تضلّوا) مربوط به امامان از اهل بیت است، نه غیر آنان...).
ابوبکر علوى شافعى مى گوید: «علما مى گویند: کسانى که به تمسک آنان از اهل بیت نبوى و عترت طاهره سفارش شده است، عالمان به کتاب خداوند عزّوجلّ اند؛ زیرا تنها به تمسک عالمان امر مى شود و آنان کسانى اند که هرگز بینشان و کتاب خدا افتراق و جدایى حاصل نمى شود، تا در کنار حوض بر پیامبر(صلى الله علیه وآله) وارد شوند».(4)[و در بین نزدیکان پیامبر(صلى الله علیه وآله) تنها ائمه معصومین هستند که علم کامل به کتاب الله را داراهستند.](5)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.