پاسخ اجمالی:
طبق دستور «میرزا بهاء»، بهائیان موظف هستند که در مقام پرستش و عبادت، توجه و نیّت آنها به سوی خود میرزا بهاء (نه به خدا) بوده، در مقام ظاهر نیز به سوی مرقد او که در «عکّا» است، عبادت کنند. پس معبود بهائیان میرزا بهاء بوده، و قبله آنان مرقد و مقبره اوست.
پاسخ تفصیلی:
طبق دستور "میرزا بهاء"، بهائیان موظف هستند که در مقام پرستش و عبادت، توجه و نیّت آنها به سوی "میرزا بهاء" (نه به خدا) بوده، در مقام ظاهر نیز به سوی مرقد او که در "عکّا" است، عبادت کنند.
پس معبود بهائیان "میرزا بهاء" بوده، و قبله ی آنان مرقد و مقبره ی "میرزا بهاء" است.
در "دروس الدیانة" می گوید: قبله ما اهل بهاء، روضه ی مبارکه است در مدینه ی "عکّا" که در وقت نماز خواندن باید رو به روضه ی مبارکه بایستیم و قلباً متوجه به جمال قدم جلّ جلاله (میرزا بهاء) و ملکوت ابهی باشیم. (1)
و در "اقدس" می گوید: «و اذا اردتم الصلاة ولّوا وجوهکم شطری الاقدس المقام المقدّس الّذی جعله الله مطاف الملأ الاعلی و مقبل اهل مدائن البقاء و مصدر الامر لمن فی الارضین و السموات»؛ (چون خواستید نماز بخوانید، برگرانید صورتهای خودتان را به سوی مقام مقدسی که [محل بهاء] خداوند قرار داده است؛ آنجا را محل طواف ملائکه علویّین و محل توجه اهالی شهرهای بقاء و مصدر امر او است برای مردم آسمانها و زمین. (2)
پس "میرزا بهاء" به موجب کلام خودش: نه تنها قبله طاعت و عبادت است، بلکه محل طواف ارواح و ملائکه و مورد توجه عقول و مصدر امر همه ی موجودات آسمانها و زمین است!
جناب "میرزا" این حکم را نیز مانند اغلب احکام خود از کلمات سیّد باب استفاده کرده است؛ زیرا در آئین باب، توجه زیادی به آفتاب و من یظهره الله شده است؛ حتی در قبله هم این دو جهت منظور شده است.
در کتاب "هشت بهشت" می گوید: و قبله اگر در اوقات پنجگانه نماز گذارد، نقطه مطلع آفتاب حقیقت است که شیراز باشد، و اگر در عین ظهر بخواهد به شهد الله اکتفا کند، قبله جرم آفتاب است؛ و در ظهور من یظهره الله، قبله خود آن حضرت می شود و دور او می چرخد؛ چنانکه سایه با آفتاب دور می زند ... . (3) ،(4)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.