پاسخ اجمالی:
«بهاء» مبتنی بر مقتضیات طبیعت انسان، تراشیدن مو را تحریم می کند. جالب اینکه او در احکام صادره خود هرجا که احکامش موافق طبیعت و فطرت انسانی است طبق آن حکم می دهد ولی در مواردی که مقتضیات طبیعت با هوسرانی و شهوت پرستی مردم موافق نباشد، بدون کوچکترین توجه و اعتنائی به طبیعت، تمایلات نفسانی آنان را تأمین می کند و مطابق دلخواه پیروان خود، حکم صادر می کند؛ چنانکه در تراشیدن موی صورت و امثال آن چنین کرده است.
پاسخ تفصیلی:
"بهاء" در "اقدس" می گوید: (لا تحلقوا رؤسکم قد زیّنها الله بالشعر و فی ذالک لآیات لمن ینظر الی مقتضیات الطبیعة من لدن مالک البرِیَّةٍ انّه لهو العزیز الحکیم) - موی سر خودتان را نتراشید که خداوند سرهای شما را بواسطه موی زیبا کرده است، و در این حکم؛ آیاتی است برای کسی که به مقتضیات طبیعت نظر می کند. (1)
و در "گنجینه ی احکام" از قول عبدالبهاء نقل می کند که: مادام سر را مو خلق شده، یقین است که در آن حکمتی است؛ لهذا حلق رأس مضرّ است چنانچه طبّاً و فنّاً این ثابت. (2)
مسأله ای که در مورد جناب بهاء قابل دقّت و تأمل است، اینکه: در احکام صادره خود هر جا که احکامش موافق طبیعت و فطرت انسانی است طبق آن حکم می دهد و در این جا نیز چون تراشیدن موی سر بر خلاف خود آرائی و تمایلات نفسانی جوانان هوی پرست است؛ به مقتضیات طبیعت انسان متمسک شده و آنرا تحریم می نماید، ولی در مواردی که مقتضیات طبیعت با هوسرانی و شهوت پرستی و ظاهر سازی مردم موافق نباشد، بدون کوچکترین توجه و اعتنائی به طبیعت، تمایلات نفسانی آنان را تأمین می کند و مطابق دلخواه پیروان خود، حکم صادر می کند؛ چنانکه در تراشیدن موی صورت و امثال آن چنین کرده است. (3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.