پاسخ اجمالی:
برخی از کتاب هایی که با موضوع غیبت و قیام حضرت مهدی(عج) تألیف شده، به پیش از تولد آن حضرت باز می گردد. تاریخ نگارش این آثار، نشان از قطعی بودن موضوع مهدویت دارد. همانند کتاب روایی المشیخه که یک قرن پیش از غیبت کبری نوشته شده، و کتب برخی دیگر از اصحاب ائمه(ع)، که روایات ولادت و غیبت امام دوازهم را گردآوری کرده اند، مانند: حسن بن محمد بن سماعه از اصحاب امام کاظم(ع) و علی بن مهزیار از یاران امام جواد(ع) و... .
پاسخ تفصیلی:
موضوع غيبت و قيام حضرت مهدى در اسلام به قدرى قطعى و مسلّم بوده كه كتاب هاى متعددى درباره آن تأليف شده و تاريخ نگارش بعضى از آنها سال ها پيش از تولد حضرت بوده است. مثلاً «حسن بن محبوب زراد» (م 224)، يكى از محدثان و مصنفان موثق شيعه، كتاب «المشيخه» را يكصد سال قبل از غيبت كبرى نوشته و اخبار مربوط به غيبت امام مهدى را در آن نقل كرده است.(1)
مرحوم طبرسى مى نويسد: محدثان شيعه در زمان امام باقر و امام صادق(عليهما السلام) اخبار غيبت را در تأليفات خويش آورده اند.(2)
همچنين برخى از اصحاب ائمه درباره آن حضرت و قيام او كتاب نوشته اند، مانند ابراهيم بن صالح انماطى(3) (از ياران امام باقر(علیه السلام))، حسن بن محمد بن سماعه(4) (از اصحاب امام موسى بن جعفر(عليهما السلام))، محمد بن حسن بن جمهور(5) (از ياران امام رضا(علیه السلام))، على بن مهزيار(6) (از ياران امام جواد(علیه السلام)) و فضل بن شاذان نيشابورى(7) (از شاگردان امام رضا و امام جواد و امام هادى(عليهم السلام)).(8)، (9)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.