پاسخ اجمالی:
پيامبر(ص) نمايندگان مسيحيان نجران را به توحيد دعوت و از عقائد شرک آميز نهي نمودند ولی آنها نپذيرفه و ولادت عيسى(ع) بدون پدر را دليل بر الوهيت او خواندند، آيات فوق، نازل شد و به آنها پاسخ داد.
پاسخ تفصیلی:
در آیات (59 ـ 60) سوره «آل عمران» می خوانیم: «إِنَّ مَثَلَ عیسى عِنْدَ اللّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ * الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ فَلا تَکُنْ مِنَ الْمُمْتَرینَ»؛ (مَثَل عیسى در نزد خدا، همچون آدم است، که او را از خاک آفرید، و سپس به او فرمود: «موجود باش»! او هم فوراً موجود شد. [بنابراین، ولادت مسیح بدون پدر،هرگز دلیل بر الوهیت او نیست]. * اینها حقیقتى است از جانب پروردگار تو؛ بنابراین، از تردید کنندگان مباش.
شأن نزول:
مقدار زیادى از آیات این سوره در پاسخ گفتگوهاى مسیحیان نجران نازل شده است، چون آنها در یک هیأت شصت نفرى به اتفاق چند نفر از رؤسا و بزرگان خود به عنوان نمایندگى براى گفتگو با پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) به «مدینه» وارد شده بودند.
از جمله مسائلى که در این گفتگو مطرح شد این بود که: آنها از پیامبر(صلى الله علیه وآله) پرسیدند: ما را به چه چیز دعوت مى کنى؟
پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرمود: به سوى خداوند یگانه، و این که از طرف او رسالت خلق را دارم و مسیح(علیه السلام) بنده اى از بندگان او است، و حالات بشرى داشت و مانند دیگران غذا مى خورد.
آنها این سخن را نپذیرفتند و به ولادت عیسى(علیه السلام) بدون پدر اشاره کرده و آن را دلیل بر الوهیت او خواندند، آیات فوق، نازل شد و به آنها پاسخ داد و چون حاضر به قبول پاسخ نشدند، آنها را دعوت به «مباهله» کرد که شرح آن به زودى خواهد آمد.(1)، (2)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.