پاسخ اجمالی:
منافقين، خطرناک ترين افراد جامعه اند. چون درون جامعه از تمام اسرار باخبرند، در لباس دوست اند لذا قابل شناسايي نيستند و چون ناشناخته اند درگيرى مستقيم با آنها کار مشکلى است و ضرباتشان غافل گيرانه است. آری سرمايه گزارى وسيع قرآن در معرفي آنها، دليل بر خطر فوق العاده منافقان است.
پاسخ تفصیلی:
منافقین همواره از جمله خطرناک ترین افراد جامعه هستند؛ چرا که:
اوّلاً ـ در درون جامعه ها زندگى مى کنند و از تمام اسرار باخبرند.
ثانیاً ـ شناختن آنها همیشه کار آسانى نیست، گاه خود را چنان در لباس دوست نشان مى دهند که انسان باور نمى کند.
ثالثاً ـ چون چهره اصلى آنها براى بسیارى از مردم ناشناخته است، درگیرى مستقیم و مبارزه صریح با آنها کار مشکلى است.
رابعاً ـ آنها پیوندهاى مختلفى با مؤمنان دارند (پیوندهاى سببى و نسبى و غیر اینها) و وجود همین پیوندها، مبارزه با آنها را پیچیده تر مى سازد
خامساً ـ آنها از پشت، خنجر مى زنند و ضرباتشان غافل گیرانه است.
این جهات و جهات دیگرى سبب مى شود که، آنها ضایعات جبران ناپذیرى براى جوامع به بار آورند، و به همین دلیل، براى دفع شرّ آنها، باید برنامه ریزى دقیق و وسیعى داشت.
در حدیثى آمده است که پیامبر فرمود: «إِنِّی لاأَخافُ عَلى أُمَّتِی مُؤْمِناً وَ لا مُشْرِکاً أَمَّا الْمُؤْمِنُ فَیَمْنَعُهُ اللّهُ بِإِیمانِهِ، وَ أَمَّا الْمُشْرِکُ فَیُخْزِیْهِ اللّهُ بِشِرْکِهِ، وَ لکِنِّی أَخافُ عَلَیْکُمْ کُلَّ مُنافِقِ عالِمِ اللِّسانِ، یَقُولُ ما تَعْرِفُونَ وَ یَفْعَلُ ما تُنْکِرُونَ»؛
(من بر امتم نه از مؤمنان بیمناکم و نه از مشرکان، اما مؤمن ایمانش مانع ضرر او است، و اما مشرک خداوند او را به خاطر شرکش رسوا مى کند، ولى من از منافق بر شما مى ترسم که از زبانش علم مى ریزد [و در قلبش کفر و جهل است] سخنانى مى گوید که براى شما دلپذیر است، اما اعمالى [در خفا] انجام مى دهد که زشت و بد است).(1)، (2)
کوتاه سخن این که کمتر گروهى است که قرآن درباره آنها، این همه بحث کرده باشد، و نشانه ها و اعمال و خطرات آنها را بازگو نموده باشد، این سرمایه گزارى وسیع قرآن در این باره، دلیل بر خطر فوق العاده منافقان است.(3)
تا کنون هیچ نظری برای این مطلب درج نشده است.